x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Un Airbus reparat pentru Băsescu

Un Airbus reparat pentru Băsescu

25 Iul 2007   •   00:00
Un Airbus reparat pentru Băsescu

Tarom a anunţat ieri că aeronava Airbus A310, care s-a aflat in revizie generală la centrul Airbus Industries din Bordeaux, Franţa, ar putea fi pusă la dispoziţia Romavia pentru zboruri prezidenţiale. Â



Tarom a anunţat ieri că aeronava Airbus A310, care s-a aflat in revizie generală la centrul Airbus Industries din Bordeaux, Franţa, ar putea fi pusă la dispoziţia Romavia pentru zboruri prezidenţiale. "Cu o capacitate totală de 209 locuri, aeronava va incepe să opereze, pentru moment, pe destinaţii deja existente, cum ar fi Londra, Tel Aviv şi Larnaca. Ulterior se va decide dacă aceasta va fi folosită şi pe alte rute, acolo unde Tarom inregistrează un coeficient de incărcare de peste 80%. De asemenea, intrucăt aeronava face parte din categoria avioanelor de mediu şi lung curier, este posibil ca ea să fie folosită şi pe anumite zboruri charter, inclusiv, dacă necesitatea o va cere, de către Romavia, pe zborurile oficiale, prezidenţiale, dat fiind confortul sporit pe care Airbus-ul A310 il asigură in timpul zborului", se arată intr-un comunicat al Tarom. Operatorul aerian precizează că prima aeronavă Airbus A310 din cele două trimise pentru revizie a sosit ieri pe Aeroportul Coandă .


"Valoarea controlului reglementat (de bază) pentru ambele aparate A310, la care se va mai adaugă şi alte costuri rezultate in urma expertizei tehnice a avioanelor, este de 7,5 milioane de euro. Tarom şi-a bugetat pentru revizia generală a celor două aeronave Airbus A310 suma de 15 milioane de dolari", se menţionează in comunicat.

×
Subiecte în articol: politic