x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Un nou scandal în care este implicat premierul României. Florin Cîțu acuzat că a mințit în CV. Reacția Guvernului Romîniei

Un nou scandal în care este implicat premierul României. Florin Cîțu acuzat că a mințit în CV. Reacția Guvernului Romîniei

19 Aug 2021   •   08:45
Un nou scandal în care este implicat premierul României. Florin Cîțu acuzat că a mințit în CV. Reacția Guvernului Romîniei
Sursa foto: Foto Lucian Alecu

Premierul României, Florin Cîțu, este implicat într-un nou scandal după ce ar fi mințit în CV-ul public. Guvernul României a avut o reacție oficială la aceste acuzații.

 

Referitor la informația apărută în presă, conform căreia premierul Florin Cîțu ar fi „mințit în CV-ul oficial de la Guvern cu privire la anul absolvirii masterului în SUA", Guvernul României face următoarele precizări:

"În situația în care programul masteral este complet, sistemul universitar din Statele Unite ale Americii dă posibilitatea celor care termină anii de studiu să continue cu școala doctorală. Este și cazul premierului Florin Cîțu, care a terminat programul de master în cadrul Iowa State University și, în consecință,  a continuat parcursul universitar cu școala doctorală.

În timpul școlii doctorale, odată cu parcurgerea unor etape, studentul devine eligibil pentru diploma de master. În cazul în care studiile doctorale nu sunt încheiate prin disertație, atunci universitatea le oferă studenților o diplomă de master. 

Pentru acuratețea informației, premierul a menționat, în CV-ul său, în cazul școlii doctorale, că, deși cursurile programului doctoral au fost completate, nu a mai încercat să obțină disertația. Este evident, prin urmare, că premierul Florin Cîțu a fost de bună-credință atunci când și-a redactat CV-ul, nedorind niciun moment să inducă în eroare opinia publică cu privire la studiile sale.

 

 

Faptul că premierul Florin Cîțu a obținut diploma de master este un lucru certificat de Iowa State University, informație obținută inclusiv de o parte dintre jurnaliști."

×
Subiecte în articol: florin citu