x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UPDATE Nouă rundă de negocieri PNL-PSD-UDMR. Vor fi înființate două ministere. Care va fi varianta de premier

UPDATE Nouă rundă de negocieri PNL-PSD-UDMR. Vor fi înființate două ministere. Care va fi varianta de premier

21 Noi 2021   •   16:05
UPDATE Nouă rundă de negocieri PNL-PSD-UDMR. Vor fi înființate două ministere. Care va fi varianta de premier

Nicolae Ciucă spune, după negocierile de duminică, că până luni dimineaţă va fi convenită formula unică de premier. Și președintele PSD, Marcel Ciolacu, dă din nou asigurări că România va avea, luni, guvern.

„Urmează ca până mâine dimineaţă să convenim şi formula unică de premier”, spune Nicolae Ciucă.

Acesta precizează că formațiunile politice au lucrat la cele două variante de premier în discuție, din partea PSD sau  PNL.

La rândul său, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat că „în acest moment am finalizat toată structura politică a Guvernului”.

Cele două variante de premier vor fi prezentate în fața partidelor.

„PSD se prezintă în fața partidului cu cele două variante și vom vedea ce alegere fac colegii mei. Joi, România va avea un guvern. Azi s-au uniformizat toate lucrurile în ambele variante”, a declarat acesta.

Și președintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat că, duminică, au fost finalizate negocierile pentru formarea unui nou guvern, care va avea două portofolii noi: Ministerul Turismului și al Antreprenoriatului, respectiv Ministerul Familiei și Tineretului. Au fost „închise” negocierile pentru formarea coaliției de guvernare cu PSD, PNL și cu Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale.

„Programul de guvernare și acordul politic pentru funcționarea coaliției sunt finalizate, și am căzut de acord și asupra structurii Guvernului. În noul executiv vor fi două portofolii noi, Ministerul Turismului și al Antreprenorialului, respectiv Ministerul Familiei și Tineretului. România se confruntă cu probleme demografice, e nevoie de o politică familială nouă, de aceea noi am inițiat și susținut înființarea Ministerului Familiei”, a transmis acesta pe Facebook. 

El a mai explicat că PNL, PSD și UDMR vor merge luni la consultări, la Palatul Cotroceni. România va avea, joi, un guvern „cu puteri depline”.

Mediafax

×
Subiecte în articol: pnl psd nicolae ciuca Marcel Ciolacu