x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Urmează un „potop” de moțiuni împotriva Executivului

Urmează un „potop” de moțiuni împotriva Executivului

de Ion Alexandru    |    29 Apr 2020   •   08:43
Urmează un „potop” de moțiuni împotriva Executivului

PSD a anunțat, ieri, că urmează să fie depuse în Parlamentul României două moțiuni simple. Una, la Camera Deputaților, împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros, iar a doua, la Senat, împotriva ministrului Finanțelor Publice, Florin Cîțu. Moțiunile simple vizează site-ul IMM Invest, respectiv inexistența măsurilor pentru combaterea secetei și exportul de cereale.

Președintele social-democrat, Marcel Ciolacu, a precizat că „în ceea ce privește vestitul site al domnului Cîțu, acesta a transformat ministerul într-o poștă. Site-ul a fost copiat după IMM Invest al PSD din 2017, la fel cum domnul Orban a copiat programul de guvernare al PSD. Singura problemă e că l-a copiat prost. Băncile vor hotărî cine va primi și cine nu credite. Fără un accept prealabil din parte băncii, degeaba accesezi site-ul domnului Cîțu. Același lucru putea să îl facă și Poșta Română”. „O altă problemă ridicată de colegi este agricultura. Se știa că urmează o secetă și am hotărât o serie de întrebări către ministru. Dezastrul e clar, e compromisă producția agricolă și vrem să știm: De ce continuă exportul de cereale dacă România se va confrunta cu o penurie. Care e cantitatea de cereale exportată în starea de urgență. Care e cantitatea de cereale din rezervele României. Din câte știu, e aceeași cantitate lăsată de PSD, care ajunge o lună de zile. De ce nu au returnat niciun leu pentru acciza la motorină. De ce guvernul a oprit programul de irigații al PSD prin care am crescut suprafața irigată. De ce au blocat la CCR legea prin care producătorii puteau să își amâne creditele”, a mai declarat președintele PSD.

Pe de altă parte, surse social-democrate anunță că, după expirarea stării de urgență, PSD ia în calcul chiar depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban. Intenție anunțată, de altfel, și de liderii ALDE și Pro România.

 

×