x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USL, solidar cu cetăţenii cărora li s-a interzis accesul în sala de plen

USL, solidar cu cetăţenii cărora li s-a interzis accesul în sala de plen

08 Mar 2011   •   15:16

Parlamentarii Opoziţiei nu au participat la şedinţa Parlamentului în care Executivul şi-a asumat răspunderea pe Codul Muncii pentru a fi solidari cu cetăţenii români cărora li s-a interzis accesul în sala de plen, a declarat viceliderul deputaţilor liberali, Eugen Nicolăescu.

"Astăzi parlamentarii USL nu au participat la lucrările celor două Camere ale Parlamentului. (...) Am vrut să protestăm împotriva interzicerii participării cetăţenilor români la lucrările Parlamentului. E inexplicabil, inacceptabil, intolerabil ca cetăţeanul să fie împiedicat să participe, împotriva prevederilor constituţionale la lucrările Parlamentului. Înţeleg frica, teama şi laşitatea reprezentanţilor puterii, înţeleg că vor să trăiască la fel ca în comunism, să fie o singură putere care să dicteze tot ceea ce doreşte (...), dar nu putem să acceptăm sub nicio formă încălcarea Constituţiei. E un semn de solidaritate pe care am vrut să-l dăm cu cetăţenii români. Dacă lor li s-a interzis intrarea în sală, participarea la lucrările Parlamentului României, atunci nici parlamentarii opoziţiei nu au vrut să participe la lucrări", a declarat Nicolăescu, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Nicolăescu, Roberta Anastase ar fi făcut propunerea interzicerii pentru o perioadă a accesului cetăţenilor în sala de plen la şedinţe şi ar fi cerut supunerea la vot a acestei propuneri.

Deputatul liberal susţine că a intervenit atenţionând-o pe Anastase că nu are dreptul să facă acest lucru întrucât acest drept al cetăţenilor este prevăzut în Constituţie, unde se precizează că lucrările Parlamentului sunt publice. "Nu s-a mai supus la vot, nu s-a numărat, nu s-a consemnat nimic, dumneai (Roberta Anastase - n. r.) considerând că acesta a fost un vot", a completat Eugen Nicolăescu.

×