x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR o acuză pe Ligia Deca că prin prezenţa sa la şedinţa CNATDCU a blocat verificarea tezei lui Bode

USR o acuză pe Ligia Deca că prin prezenţa sa la şedinţa CNATDCU a blocat verificarea tezei lui Bode

11 Noi 2022   •   16:43
USR o acuză pe Ligia Deca că prin prezenţa sa la şedinţa CNATDCU a blocat verificarea tezei lui Bode

USR critică prezența ministrului Educației, Ligia Deca, și a secretarului de stat pentru învățământ superior, Gigel Paraschiv, la ședința de joi a CNATDCU „prin care s-a încercat intimidarea membrilor Consiliului de a nu verifica teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode”.

„Gestul ministrului Educației de a împiedica o instituție a statului român să-și îndeplinească atribuțiile este rușinos și de neacceptat, în condițiile în care CNATDCU a primit două sesizări privind posibilul plagiat în teza de doctorat a lui Lucian Bode”, potrivit unui comunicat de presă.

Senatorul Ștefan Pălărie afirmă că afirmă că Deca a încercat blocarea analizei tezei de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode.

„Cum să te duci tu, ministru, să te folosești de poziția ta de ministru al educației, ca să blochezi să nu fie analizată teza de doctorat a unui coleg în Guvern și partid? Invocând motive și chichițe procedurale, exact pe metoda Cîmpeanu sau Iordache în trecutul nu chiar îndepărtat. Chiar nu vezi niciun conflict flagrant de interese și de bun-simț? Nu așa se operaționalizează "România Educată în literă și în spirit", doamna ministru”, susține senatorul USR Ștefan Pălărie.

Liderii USR apreciază că astfel de gesturi ale noului ministru al Educației „sunt cu atât mai rușinoase cu cât Ligia Deca a înlocuit un plagiator și a promis o schimbare de atitudine față de furtul în mediul academic”.

„Ministerul Educației face scut în jurul plagiatului lui Bode. Nu permite CNATDCU să își facă treaba și să analizeze teza ministrului de interne. Atitudinea doamnei Leca nu lasă loc de interpretări, pur și simplu a dat cinstea școlii românești pentru a apăra rușinea lui Lucian Bode, exact ca și Sorin Cîmpeanu înaintea ei. Din proiectul România Educată nu a mai rămas nimic, nici măcar numele!”, declară senatoarea USR Silvia Dinică.

USR reiterează invitația către ministrul Educației de veni în Parlament și a explica care sunt planurile pentru viitorul sistemului de învățământ.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: usr lucian bode ligia deca