x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR: PSD și PNL ajută mafia lemnului și resping propunerea de înființare a „DNA-ului pădurilor”

USR: PSD și PNL ajută mafia lemnului și resping propunerea de înființare a „DNA-ului pădurilor”

de Redacția Jurnalul    |    30 Oct 2023   •   16:00
USR: PSD și PNL ajută mafia lemnului și resping propunerea de înființare a „DNA-ului pădurilor”
Sursa foto: Facebook

Deputații PSD-PNL din Comisia juridică au respins, luni, proiectul pentru înființarea unei direcții pentru infracțiunile de mediu. „Refuzul coaliției la guvernare de a fi luate măsuri pentru protejarea pădurilor, apelor și solului echivalează cu o mână de ajutor pentru mafia lemnului”, arată USR.

„Majoritatea PSD-PNL din Comisia juridică a Camerei Deputaților a respins, luni, proiectul pentru înființarea unei direcții specializate pe infracțiunile de mediu. Refuzul coaliției la guvernare de a fi luate măsuri pentru protejarea pădurilor, apelor și solului echivalează cu o mână de ajutor pentru mafia lemnului și pentru toate celelalte grupări infracționale care se îmbogățesc zi de zi sacrificând sănătatea românilor”, transmite USR.

Potrivit sursei citate, noul proiect de înființare a a fost respins „pe repede-înainte” și fără a li se permite reprezentanților societății civile să participe la ședință.

„Fără nicio dezbatere, fără niciun argument, refuzând cererea societății civile de a participa la dezbateri, PSD și PNL au votat pentru protejarea mafiei lemnului, mafiei gunoaielor și atâtor altor mafii care ne distrug mediul înconjurător și pun în pericol viitorul și sănătatea românilor. Costul lipsei de acțiune pe infracțiunile de mediu se traduce în vieți omenești. Nu vom renunța să susținem înființarea «DNA-ului pădurilor»”, declară deputatul USR Silviu Dehelean, co-inițiator al proiectului USR.

„Groaza PSD și PNL de a avea o dicuție reală pe proiect arată cum vor să acopere în continuare mafia lemnului. După 5 minute de așa-zise dezbateri, Laura Vicol a propus raport nefavorabil, făcând jocul mafioților. Zeci de mii de români au semnat pentru înființarea «DNA-ului pădurilor», societatea civilă a spus clar că avem un fenomen uriaș de tăieri ilegale, dar pentru PSD și PNL nimic nu contează. Munții de bani ai mafiei lemnului trebuie protejați pentru că la ei sunt mufați, de multe ori, fix baronii locali ai partidelor”, precizează deputata USR Diana Buzoianu, co-inițiatoare a proiectului USR.

USR a redepus în iunie 2023 proiectul pentru înființarea „DNA-ului pădurilor”, după ce Curtea Constituțională a declarat proiectul anterior ca fiind neconstituțional doar pentru că Guvernul României nu a indicat sursa de finanțare.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: usr paduri