x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Valentin Nicolau: "Băsescu mi-a cerut să îl schimb pe directorul Ştirilor TVR"

Valentin Nicolau: "Băsescu mi-a cerut să îl schimb pe directorul Ştirilor TVR"

11 Noi 2009   •   00:00

Valentin Nicolau, fost preşedinte al TVR până în 2005, a relatat, într-o declaraţie pentru Inpolitics, despre modul grosolan în care Băsescu s-a amestecat în treburile instituţiei, chiar la debutul mandatului său.

"La începutul lunii ianuarie 2005, am primit vizita dnei. Adriana Săftoiu, consilierul cel mai influent al preşedintelui proaspăt instalat la Cotroceni. Doamna consilier prezidenţial venea cu un mesaj din parte Preşedintelui: Traian Băsescu dorea să mă vadă curând, dar îmi solicita ca până atunci, ca un semn de bunăvoinţă din partea mea şi ca dovadă a unei viitoarei bunei colaborări, să-l dau afară pe directorul de la Ştiri - Lucian Sârb".

Am întrebat-o nedumerit pe dna. Săftoiu dacă în spatele rugămintei este solicitarea Preşedintelui de a numi pe altcineva în postul de director al Departamentului Ştiri al TVR. Mi-a răspuns: "evident, pe Rodica Culcer". Am continuat întrebarea: "dar domnul Băsescu ştie că despre Rodica Culcer se spune că ar fi agent sub acoperire şi că, mai mult, ar lucra şi pentru..."

Mi-a retezat fraza răspunzându-mi sec că "domnul Preşedinte când îţi face o propunere ţi-o face în cunoştinţă de cauză". N-am putut să mă abţin şi am pus nepoliticos capăt discuţiei spunând: "transmite-i preşedintelui tău că nu pun cu bună ştiinţă un ofiţer şef la Ştiri".

La o zi sau două Băsescu făcea prima conferinţă de presă în noua sa calitate de preşedinte al României, conferinţă a cărei primă parte mi-a dedicat-o, atacându-mă în felul său inconfundabil, suburban. Iar la acel moment nimeri nu-i sufla în faţă preşedintelui jucător, toţi executau" a povestit Nicolau.

Trebuie precizat că Lucian Sîrb, a cărui schimbare a forţat-o Băsescu, este acum directorul prestigiosului canal Euronews.
Bogdan Tiberiu Iacob - inpolitics.ro
Citiţi mai mult pe Inpolitics.ro 

×
Subiecte în articol: politic