x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vanghelie: "Vom cere desecretizarea dosarului Hayssam"

Vanghelie: "Vom cere desecretizarea dosarului Hayssam"

25 Oct 2009   •   00:00

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat că va cere desecretizarea dosarului Omar Hayssam pentru a se putea stabili dacă Traian Băsescu este vinovat de plecarea omului de afaceri sirian din România.



"O să cerem desecretizarea dosarului Hayssam, să se dovedească că Traian Băsescu nu e vinovat şi nu a acceptat plecarea lui Hayssam din România", a declarat, astăzi, Marian Vanghelie, care va depune plângeri penale împotriva lui Emil Boc şi a lui Vasile Blaga, pe care i-a acuzat de "ordine ilegale".

"Vom depune două plângeri penale miercuri dimineaţă într-o formulă mai mare în numele organizaţiei PSD Bucureşti împreună cu parlamentarii de Bucureşti, atât domnului prim ministru Boc în calitate de ministru al Educaţiei, cât şi domnului ministru Vasile Blaga pentru ordinele semnate din punctul nostru de vedere inegal, neconstituţional şi imoral şi ne vom bate şi vom vizualiza exact toate schimbările care au fost făcute în aceste ministere haotic în funcţie de interesele lor personale", a anunţat Vanghelie.

Preşedintele PSD Bucureşti a făcut referiri şi la Adriean Videanu, căruia i-a cerut să explice cum a fost privatizată Electrica Oltenia, acolo unde, potrivit lui Vanghelie, a fost înregistrat un prejudiciu de 20 de milioane de euro. "Cerem public domnului ministru Adriean Videanu să ne spună când şi în ce perioadă a făcut privatizarea Elecrica Oltenia, vă spun eu şi vreau ca dânsul să confirme sau să infirme dacă eu am dreptate, imediat după ce miniştrii noştrii şi-au dat demisia, în aceeaşi zi sau în prima zi după ce şi-au dat demisia a făcut această privatizare aducând un prejudiciu statului român de 20 de milioane de euro. Erau trei oferte şi s-a ales oferta cea mai mică din câte ştiu", a declarat Marian Vanghelie.

Potrivit lui Vanghelie, primarii PSD din judeţul Ilfov sunt şantajaţi şi ameninţaţi. Ma mult, spune el, "dacă există un butic într-o comună, daca nu trece la PD-L şi nu aduce minim zece voturi" îi închid afacerea. "Nu cred că Garda Financiară trebuie să meargă la toate buticurile din comune să-i şantajeze pe toţi în plină campanie electorală", a comentat preşedintele PSD Bucureşti. El a precizat ca europarlamentarii PSD vor depune o plângere la Comisia Europeană pe marginea acestei chestiuni, "pentru a vedea ce se întâmplă cu primarii noştri".

"România anului 2009 nu mai poate fi condusă de un preşedinte care încearcă, prin şantaj cu SRI şi procuratura, să ne ţină în şah şi să ne înscriem cu toţii la PDL", a conchis Marian Vanghelie. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic