x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Varujan Vosganian: Trebuie să fim atenţi, orice coabitare cu PSD este periculoasă!

Varujan Vosganian: Trebuie să fim atenţi, orice coabitare cu PSD este periculoasă!

28 Noi 2009   •   00:00

Vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian, a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că orice coabitare a liberalilor cu PSD prezintă pericole, adăugând că PNL trebuie să fie atent cu electoratul urban, pe care l-a recâştigat, dar care este unul pretenţios.



"Orice coabitare cu PSD prezintă pericole, iar PNL trebuie să evite să ajungă în situaţii delicate. Trebuie să fim atenţi cu electoratul urban, pe care l-am recâştigat, dar care este informat şi totodată extrem de pretenţios", a afirmat Varujan Vosganian, într-o conferinţă de presă.

Vicepreşedintele PNL a spus că, într-o eventuală guvernare alături de PSD, liberalii trebuie să-şi păstreze identitatea. "Este important ca PNL să-şi păstreze identitatea, iar pentru asta există trei căi: stoparea declinului economic, o alianţă eficientă cu PSD, iar în ultimul rând ca fiecare partid să fie marcat de sentimentul onoarei", a afirmat Vosganian, citat de Mediafax.

El a mai spus că în 2012 România se va întoarce la opţiunile ideologice, precizând că acum liberalii au ales setul de principii de guvernare. "PNL trebuie să fie la guvernare acum. Este o responsabilitate implacabilă, iar experienţa acumulată cât am fost la putere este utilă", a declarat Vosganian.

La rândul său, liderul PNL Iaşi, Relu Fenechiu, a precizat că înţelegerea PNL la nivel naţional cu social-democraţii pentru susţinerea lui Mircea Geoană nu înseamnă şi o alianţă cu PSD Iaşi la nivel local. "Nu-mi voi schimba părerea despre primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, pe care l-am criticat în repetate rânduri. Nu înseamnă acum că gata, facem o alianţă locală cu Nichita. Suntem în această construcţie, pentru că altfel nu se poate. Există un pericol iminent, cel al totalitarismului", a susţinut liderul PNL la Iaşi.

El a anunţat că la jumătatea săptămânii viitoare la Iaşi va fi organizat un miting de susţinere a candidaturii lui Mircea Geoană la Preşedinţie, la care vor fi prezenţi şi Crin Antonescu şi Klaus Johannis.

×
Subiecte în articol: alegeri 2009