x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vasile Dîncu nu va da explicații în plenul Camerei Deputațiilor

Vasile Dîncu nu va da explicații în plenul Camerei Deputațiilor

17 Oct 2022   •   14:55
Vasile Dîncu nu va da explicații în plenul Camerei Deputațiilor

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, nu merge la ședința Camerei Deputaților la dezbaterile politice, la solicitarea Grupului parlamentar al USR cu tema „Prin gafe repetate și amplificarea propagandei rusești, ministrul apărării crează prejudicii României în relația cu partenerii UE și NATO”.

„Vă aducem la cunoștiință faptul că ministrul apărării, Vasile Dîncu, nu poate participa la dezbaterile politice din ședința plenului Camerei Deputaților dedicată Orei Guvernului, programată în data de 17.10.2022, întrucât în perioada 17-18 octombrie 2022 se află în misiune externă în Georgia, la invitația ministrului apărării georgian”, potrivit unui memorandum semnat de secretarul de stat Nini Săpunaru.

Pe ordinea de zi a ședinței de luni figurau dezbateri politice, la solicitarea Grupului parlamentar al USR cu tema „Prin gafe repetate și amplificarea propagandei rusești, ministrul apărării crează prejudicii României în relația cu partenerii UE și NATO”, ministrul invitat Vasile Dîncu, ministrul apărării naționale.

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, efectuează, luni și marți, o vizită oficială la Tbilisi, în Georgia, la invitația omologului său, Juansher Burchuladze.

Premierul Nicolae Ciucă și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, au discutat, luni, la Palatul Victoria, despre „calibrarea comunicării publice la nivelul Ministerului Apărării în context guvernamental”. Premierul Nicolae Ciucă afirma joi că îl așteaptă pe Vasile Dîncu să revină în țară pentru a avea „o discuție cât se poate de deschisă” despre declarațiile potrivit cărora șansă a păcii în acest moment poate să fie o negociere cu Rusia.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vasile dincu Camera Deputațiilor