x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: Nu ştiu şi nu pot răspunde acum dacă voi candida la prezidenţiale

Victor Ponta: Nu ştiu şi nu pot răspunde acum dacă voi candida la prezidenţiale

de Agerpres    |    31 Mar 2014   •   21:35
Victor Ponta: Nu ştiu şi nu pot răspunde acum dacă voi candida la prezidenţiale

Premierul Victor Ponta, preşedinte al PSD, a declarat, luni, la Antena 3, că nu ştie şi nu poate să răspundă acum dacă va candida la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an.

"Noi cei de la PSD, UNPR şi PC am fost foarte dedicaţi proiectului USL, deci aveam candidat la prezidenţiale. Acum, dacă din păcate nu mai există USL, dar poate va exista după 25 mai, vom recrea poate USL şi vom avea astfel un candidat. Oricine poate fi candidat, dar cel mai important în 2014 este să guvernăm bine ţara", a declarat Victor Ponta. 

În altă ordine de idei, Ponta a refuzat să comenteze incidentul petrecut la Piatra Neamţ în care maşina judecătoarei Gabriela Baltag, preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR), a fost vandalizată de persoane încă necunoscute.

El declarat că nu poate să se pronunţe în acest caz, pe motiv că nu deţine foarte multe informaţii. "Am văzut şi eu această ştire. Daţi-mi voie, ca fost procuror şi ca om care ştie ce înseamnă o anchetă penală, să nu mă pronunţ, neavând nimic în plus, decât confirmarea faptului că s-a întâmplat acest incident. Mi-e imposibil acum să comentez acest subiect", a afirmat Ponta.

Şeful Guvernului a dat asigurări să sistemul de combatere a crimei organizate funcţionează foarte bine. "Dincolo de lucruri care ţin şi sunt influenţate politic, în ceea ce priveşte combaterea crimei organizate, în primul rând, şi a infracţiunilor de violenţă, în al doilea rând, sistemul a funcţionat şi funcţionează foarte bine şi suntem extrem de eficienţi în comparaţie cu ceea ce fac alte ţări europene", a precizat Victor Ponta.

Maşina judecătoarei Gabriela Baltag a fost vandalizată, luni, de persoane rămase încă necunoscute. Gabriela Baltag a declarat luni seara că incidentul a fost semnalat de computerul de bord al maşinii, iar în urma unei anchete la service s-a constatat că au fost tăiate cablurile sistemului de frânare ABS.

"Imediat după ce au apărut avariile în bord am mers cu ea într-un service. Acolo s-a constatat că au fost tăiate cablurile sistemului ABS. La una dintre roţi lipsea o bucată de cablu cât o palmă de mare. Organele de anchetă au găsit această bucată tăiată în alte cinci bucăţi, în parcare. Cei de la service au spus că cei care au tăiat cablurile au avut o activitate de durată şi migăloasă", a declarat judecătorul Gabriela Baltag.

Gabriela Baltag este judecător de 21 de ani, iar de anul trecut conduce Asociaţia Magistraţilor din România.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta candidat presedintie psd