x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Videanu, Blaga şi Berceanu, convocaţi de urgenţă la Palatul Victoria

Videanu, Blaga şi Berceanu, convocaţi de urgenţă la Palatul Victoria

23 Oct 2009   •   00:00

Liderii PDL s-au reunit, astăzi, într-o şedinţă de urgenţă la Palatul Victoria. Fixată înainte de şedinţa de Guvern, la ea participă greii partidului: Adriean Videanu, Radu Berceanu şi Vasile Blaga împreună cu liderul PDL, Emil Boc.

Convocarea celor trei democrat-liberali de către liderul lor de partid pare a veni după întâlnirea pe care Emil Boc a avut-o astăzi cu premierul desemnat, Lucian Croitoru.

Croitoru doreşte să formeze un guvern de tehnocraţi, cu 14 ministere. Lista cu membrii noului Executiv, pentru care Croitoru va cere votul de învestitură, ar putea fi transmisă Parlamentului fie astăzi, fie, cel mai târziu, luni dimineaţă, anunţă Antena3. Propunerile pentru portofoliile de miniştri urmează a fi supuse audierilor din comisiile parlamentare de profil. În cazul în care miniştri vor trece de această procedură, potrivit regulamentului plenului reunit al legislativului României, în termen de maximum 15 zile de la cererea premierului desemnat de investitură ar urma să aibă loc validarea în şedinţă comună de cele două Camere ale Parlamentului.

Surse democrate-liberale susţin că oate cele 14 ministere ar urma să fie conduse de tehnocraţi. Sunt deja vehiculate numele lui Valentin Lazea şi Gheorghe Albu, dar nu este exclusă nici păstrarea unor actuali miniştri cum ar fi Cătălin Predoiu, deţinătorul portfoliului Justiţiei, ministru fără carnet de partid şi cu bună imagine pe plan extern,sau chiar Gheorghe Pogea, ministrul Finanţelor, sursele citate pomenind de necesitatea asigurării unei continuităţi în domeniul relaţiei cu FMI, Banca Mondială şi UE.

Dealtfel, Boc a anunţat joi seară la un post de televiziune că PDL a propus deja câteva persoane care ar urma să ocupe funcţii într-un viitor Cabinet Croitoru, dar a preferat să nu facă publice nici numele şi nici portofoliile.(V.A.)

×
Subiecte în articol: politic