x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Videanu: Ministerul Finanţelor este pregătit să depună bugetul în Parlament până în 10 decembrie

Videanu: Ministerul Finanţelor este pregătit să depună bugetul în Parlament până în 10 decembrie

15 Noi 2009   •   00:00

Ministrul interimar al Economiei, Adriean Videanu, a declarat, duminică seară, la Realitatea TV, că Ministerul de Finanţe este pregătit să depună bugetul de stat în Parlament, până în 10 decembrie, el arătând că TVA şi cota unică vor rămâne la acelaşi nivel.



"La ora aceasta, bugetul este pregătit să poată fi depus la Parlament. Chiar înaintea datei de 10 decembrie, Ministerul Finanţelor este pregătit să depună bugetul", a spus Adriean Videanu.

Întrebat despre cota unică şi TVA, Videanu a spus că acestea vor rămâne la acelaşi nivel.
El a admis, totuşi, că pe parcursul anului 2010 pot apărea modificări.

Referitor la bugetul Ministerului Sănătăţii, Adriean Videanu a afirmat că, în urma găsirii soluţiei privind creditele de angajament pentru a rezolva problema medicamentelor, din sursele proprii urmând a se plăti salariile şi cheltuielile materiale, speră ca în 2010 să fie acelaşi buget ca în 2009, în jurul a 4,2% din PIB.

Camerele Parlamentului au adoptat un proiect de lege de organizare şi functionare a Guvernului, prin care Cabinetul demis este abilitat să înainteze Parlamentului bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale.

Bugetul pentru anul viitor menţine nivelul cotei de impozitare la 16% şi al taxei pe valoarea adăugată la 19%, urmând să fie adoptat de Guvern după ce legea care abilitează Executivul demis să aprobe bugete va fi publicată în Monitorul Oficial, a declarat premierul interimar, Emil Boc.

Mediafax

×
Subiecte în articol: politic