x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Videanu se laudă cu cele mai multe voturi ale PDL, după Băsescu

Videanu se laudă cu cele mai multe voturi ale PDL, după Băsescu

19 Iul 2010   •   00:00
Videanu se laudă cu cele mai multe voturi ale PDL, după Băsescu
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a respins, luni, criticile formulate de europarlamentaii Cristian Preda şi Monica Macovei într-o emisiune televizată şi a arătat că, după preşedintele Traian Băsescu, el are "cel mai mare număr de voturi în spate într-o bătălie electorală din PDL".

"Când Cristi Preda şi Monica Macovei vor duce o bătălie electorală şi vor avea voturi în partid..., vă reamintesc, după preşedintele Traian Băsescu, eu am cel mai mare număr de voturi în spate într-o bătălie electorală din PDL", le-a spus Videanu ziariştilor.

El a făcut aceste precizări după ce a fost întrebat cum comentează criticile lui Cristian Preda şi ale Monicăi Macovei dintr-o emisiune televizată, în opinia cărora Videanu "este mult umflat" şi este unul dintre cei care a renunţat la o bătălie electorală, respectiv la cursa pentru Primăria generală a Capitalei, pentru "a se ascunde" în partid şi a obţine o funcţie de ministru.

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, duminică, la Realitatea TV, că Adriean Videanu este "o problemă pentru PDL" deoarece acesta a abandonat Bucureştiul, şi a apreciat că "nu poţi să fugi de pe câmpul de luptă şi apoi să te adăposteşti în interiorul partidului".

Preda a fost întrebat cum comentează faptul că Adriean Videanu a declarat recent că va rămâne prim-vicepreşedinte atât timp cât va dori.

"Miza nu este Adriean Videanu, pentru că Adriean videanu este o piesă din acest joc al politicii post-comuniste. Domnul Videanu este, în opinia mea, mult prea umflat. El e o problemă pentru PDL şi vă spun de ce. E o problemă pentru că Adriean Videanu a abandonat Bucureştiul la competiţia electorală din 2008 şi acum pare sigur pe sine în interiorul PDL şi sigur că poate câştiga o bătălie în interiorul partidului", a explicat Preda.

La rândul său, europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei, a vorbit despre Videanu arătând că acesta a fost primar şi s-a retras, dar ea a ţinut să dea un alt exemplu de candidat al PDL care a pierdut alegerile locale, dar a devenit ministru, nominalizându-l pe Vasile Blaga.

Atât Preda, cât şi Macovei au ţinut să sublinieze că nu au ceva împotriva lui Videanu.

×
Subiecte în articol: politic