x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO: PSD depune o NOUĂ moțiune simplă. Ce ministru e vizat

VIDEO: PSD depune o NOUĂ moțiune simplă. Ce ministru e vizat

de Alice Petrescu    |    18 Mar 2021   •   18:25
VIDEO: PSD depune o NOUĂ moțiune simplă. Ce ministru e vizat
Sursa foto: Lucian Alecu

Social-democrații vor depune săptămâna viitoare, la Camera Deputaților, o moțiune simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros, considerând că există un pericol real în ceea ce privește securitatea alimentară. Anunțul a fost facut de liderul PSD, Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă.

 

Ciolacu susține câ ministrul Adrian Oroş „este într-o lume paralelă cu acest domeniu” şi îl acuză de faptul că nu a luat măsuri pentru problemele din domeniul industriei agroalimentare, precum seceta. În plus, social-democratul a mai declarat că ţara noastră nu mai produce pesticide, îngrăşăminte sau seminţe şi că produsele româneşti nu sunt promovate. 

„Săptămâna viitoare depunem o moțiune simplă la adresa domnului ministru Oros, la Camera Deputaților. Pericolul asupra securității alimentare a României în acest moment este unul real. Vă reamintesc că România nu mai produce pesticide, îngrășăminte sau semințe. Vedem că, în continuare, nu se ia nicio măsură în această zonă, nu încercăm să promovăm produsele românești și autohtone, atât tradiționale, cât și cele produse cu materie primă chiar importată, nu vedem un program coerent în acest moment din partea Ministerului Agriculturii”, a precizat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a mai spus că românii nu își pot permite „această incapacitate a Guvernului de a gestiona una dintre cele mai mari, cele mai importante probleme ale unui stat”.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu