x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Virgil Popescu: PNL propune amendarea legii offshore

Virgil Popescu: PNL propune amendarea legii offshore

13 Sep 2018   •   13:07
Virgil Popescu: PNL propune amendarea legii offshore

PNL propune un amendament la legea offshore, aflată la reexaminare la Senat, potrivit căruia din sumele obţinute din taxele de la gazele din Marea Neagră să fie finanţate investiţiile în reţele de distribuţie a gazelor, în companiile din industria petrochimică şi energetică, precum şi construcţia de CET-uri, a anunţat, joi, deputatul Virgil Popescu. 

"În această toamnă este în dezbatere la Senat, ca primă Cameră, cererea de reexaminare a legii offshore, trimisă de către preşedintele României. Practic, în legea offshore nu se găseşte nimic care să încurajeze consumul de gaze naturale în România, a gazelor din Marea Neagră. Există doar teme false în spaţiul public că vin ungurii că ne iau gazele, că exportăm gazele, dar nu facem nimic pentru a încuraja consumul de gaze. PNL astăzi va depune la comisia economică la Senat un amendament de modificare a articolului 19 prin care dorim ca toate taxele, redevenţele, veniturile suplimentare din extracţia de gaze naturale din Marea Neagră să se întoarcă în România", a afirmat Popescu, la Parlament. 

El a spus că propune ca la nivelul Ministerului de Finanţe să se creeze "trei axe prioritare de finanţare" care să fie alimentate cu sumele din taxele de la gazele din Marea Neagră". Acesta a precizat că o axă prioritară ar trebui să finanţeze extinderea distribuţia de gaze către populaţie, 35%, alta să finanţeze relansarea industriei petrochimice şi industria energetică consumatoare de gaze naturale, iar cea de-a treia să finanţeze construcţia de CET-uri. 

"Trebuie lăsate la o parte temele false şi să creăm cadrul legal pentru a creşte consumul de gaze din România pentru că până acum Guvernul nu a făcut absolut nimic. Noi venim cu acest amendament pe masă, îl lansăm public. Este un demers care ajută la creşterea consumului din Marea Neagră", a adăugat Popescu. 

Proiectul legii offshore, adoptat la sfârşitul parlamentare anterioare, a fost retrimis Parlamentului spre reexaminare de către preşedintele Klaus Iohannis. AGERPRES

×
Subiecte în articol: virgil popescu