x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vizite pe agenda lui Basescu

Vizite pe agenda lui Basescu

03 Ian 2005   •   00:00

Intr-o interventie la postul de radio Deutsche Welle, Emil Hurezeanu a dezvaluit ca unul dintre punctele importante pe agenda presedintelui Traian Basescu, in ceea ce priveste politica externa a Romaniei, vizeaza, conform unor surse diplomatice, realizarea unor vizite de lucru in Germania si Franta, in prima parte a mandatului sau.

"Deci, se va grabi sa contracareze aceasta faima care l-a precedat, de adept al unor axe, de altfel imaginare, intre Washington, Londra si Bucuresti, deasupra Parisului si Germaniei", considera Hurezeanu. El a mai spus ca la Cotroceni se fac eforturi pentru ca primele vizite in strainatate pe care le va face Traian Basescu sa fie in capitalele celor doua tari.

PRIVILEGIAT. Tot in planul politicii externe se prefigureaza si un alt eveniment: vizita presedintelui ucrainean, Victor Iuscenko, la Bucuresti. Presedintele, Traian Basescu, i-a adresat noului sef al statului ucrainean invitatia de a vizita Romania, dupa ce Iuscenko a precizat ca statul sau doreste sa stabileasca o relatie privilegiata cu Romania. In opinia lui Emil Hurezeanu acest prim pas reprezinta "un semn incurajator" pentru relatiile dintre cele doua tari. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: politic