x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vlad Filat explică de ce a fost interzis George Simion în Republica Moldova

Vlad Filat explică de ce a fost interzis George Simion în Republica Moldova

de Redacția Jurnalul    |    27 Apr 2023   •   13:09
Vlad Filat explică de ce a fost interzis George Simion în Republica Moldova
Sursa foto: Lucian Alecu

Aflat în România la invitația PUSL, fostul premier moldovean Vlad Filat a vorbit despre scandalul liderilor politici din România despre care s-a spus că au avut legături cu serviciile din Rusia.

„Eu am mai spus, nu aş vrea să fiu implicat în clarificările din România, sub aspect politic. Nu voi da clarificări de altă natură, dar nu pot să nu spun că atunci când a fost implementată interdicţia pentru George Simion de a intra în Republica Moldova, în cadrul coaliţiei de guvernare am avut discuţii, şi nu puţine, având în vedere că această interdicţie viza un cetăţean român, european. În consecinţă, a fost convocat şeful SIS-ului de atunci, dânsul a prezentat anumite informaţii, nu voi intra în detalii, care indicau că ar fi fost anumite contacte cu serviciile speciale ruseşti. Atât pot spune ca şi comentariu”, a declarat Vlad Filat.

Fostul premier crede că unirea între România și Republica Moldova ar fi de fapt o reunificare, la fel ca între cele două Germanii, pentru că actul Unirii de la 1918 nu a fost niciodată anulat.

"Eu pornesc de la un adevăr. Actul unirii a fost adoptat în 1918 şi nu a fost abrogat, nu a fost anulat în niciun fel. El rămâne valabil. Ce s-a întâmplat s-a întâmplat forţat, nu a reprezentat voinţa cetăţenilor. Ori ceea ce trebuie să facem noi într-un proces este să ajungem ca acea unire realizată de înaintaşii noştri să redevină una practică. Eu mai dau exemplul ăsta, şi cred că veţi fi de acord, germanii nu s-au unit după căderea zidului berlinez, ci s-au reunificat. Ăsta este punctul meu de vedere", a mai spus Vlad Filat.

 

×