x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Votul în două zile la locale, dorit de USR, respins încă o dată de juriștii Senatului

Votul în două zile la locale, dorit de USR, respins încă o dată de juriștii Senatului

de Ion Alexandru    |    19 Aug 2020   •   09:41
Votul în două zile la locale, dorit de USR, respins încă o dată de juriștii Senatului
Sursa foto: Victor Stroe

Comisia Juridică a Senatului a respins, ieri, un nou proiect de lega al USR, inițiat de Florina Presadă, prin care se dorea introducerea votării în două zile, pentru alegerile locale din 27 septembrie. Raportul de respingere a fost înaintat plenului. Senatorul PSD Șerban Nicolae a precizat că Parlamentul a stabilit deja ziua votării, procesul electoral a intrat în procedură, candidaturile au fost deja depuse la Biroul Electoral Central, fiind, astfel, imposibil de modificat legea cu 45 de zile înainte de alegeri. 

Senatoarea USR Florina Presadă a propus derularea vorului în zilele de 26 și 27 septembrie, cu mențiunea ca “în fiecare dintre aceste zile, votarea urmând să înceapă la ora locală 7.00 şi să se încheie la ora locală 21.00, pentru a fi asigurate premisele pentru realizarea distanţării fizice a participanţilor, astfel încât aceştia să îşi poată exprima votul fără a exista aglomerări la secţiile de votare ca urmare a măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19”. De asemenea, proiectul viza că “pentru realizarea votării pe parcursul a două zile se impune stabilirea măsurilor necesare pentru asigurarea securităţii urnelor de vot, ştampilelor, listelor electorale, buletinelor de vot nefolosite şi a celorlalte documente ale biroului electoral al secţiei de votare, pe perioada celor două zile în care va avea loc votarea".

Fiind vorba despre un act normativ care face parte din categoria legilor organice, proiectul va fi respins sau admis definitiv de Camera Deputaților.

 

×