x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social 300 de milioane de copii se confruntă anual cu abuzuri sexuale online

300 de milioane de copii se confruntă anual cu abuzuri sexuale online

de Redacția Jurnalul    |    27 Mai 2024   •   20:00
300 de milioane de copii se confruntă anual cu abuzuri sexuale online

Mai mult de 300 de milioane de copii sunt victime ale abuzului şi exploatării sexuale online în fiecare an, potrivit unui nou studiu care estimează amploarea globală a crizei.

Studiul a fost realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Edinburgh, iar concluziile arată că 1 din 8 copii din lume, adică 12,6%, a fost victima unor discuţii, schimburi şi expuneri la imagini şi clipuri video cu caracter sexual fără consimţământ în ultimul an, notează Sky News.

Procentul reprezintă aproximativ 302 milioane de tineri din întreaga lume. În plus, se estimează că 12,5% dintre copiii din întreaga lume - 300 de milioane - au fost supuşi în ultimul an la solicitări online, cum ar fi discuţii sexuale nedorite, inclusiv solicitări de acte sexuale.

Infracţiunile pot lua, de asemenea, forma de "sextortion", în care prădătorii cer bani de la victime pentru a păstra imaginile private, potrivit The Guardian.

,,Materialele de abuz asupra copiilor sunt atât de răspândite încât, în medie, sunt raportate organizaţiilor de supraveghere şi de poliţie o dată pe secundă. Aceasta este o pandemie globală de sănătate care a rămas ascunsă mult prea mult timp. Apare în fiecare ţară, creşte exponenţial şi necesită un răspuns global”, a afirmat Paul Stanfield, directorul executiv al Childlight, pentru sursa citată.

Cercetarea a mai constatat că mulţi bărbaţi au recunoscut că ar căuta să comită infracţiuni sexuale fizice împotriva copiilor dacă ar crede că vor fi ţinute secrete.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: copii abuzuri sexuale