x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social 4,3 milioane de euro pentru controlul TBC

4,3 milioane de euro pentru controlul TBC

de Monica Cosac    |    04 Oct 2019   •   10:45
4,3 milioane de euro pentru controlul TBC

Ministerul Sănătăţii va primi, în următorii trei ani, peste 4,3 milioane de euro de la Fondul Global de Luptă împotriva SIDA, Tuberculozei şi Malariei pentru implementarea mai multor măsuri care vizează controlul tuberculozei în România, dar şi achiziţia unei părţi din medicamentele utilizate în tratamentul pacienţilor cu tuberculoză rezistentă la medicație (TB-MDR).

Proiectul Ministerului Sănătății include elaborarea unui plan pentru lanțul de aprovizionare, revizuirea legislației naționale pentru achiziția de medicamente şi teste de diagnostic, pentru simplificarea și debirocratizarea procedurilor, dar și prelungirea pe încă cinci ani a Strategiei Naționale de Control al Tuberculozei.

Reforma serviciilor medicale pentru pacienții cu tuberculoză este necesară, în contextul în care, la acest capitol, suntem campionii Uniunii Europene: unul din patru europeni cu TBC este român. Conform datelor colectate în cadrul Programului național de supraveghere și control al tuberculozei, în 2018, au fost înregistrate 11.630 de cazuri de tuberculoză la adulți (9.818 cazuri noi şi 1.812 recidive).  

Ministerul Sănătăţii va colabora cu Organizația Mondială a Sănătății pentru a stabili noi criterii de spitalizare şi de acordare a serviciilor medicale pentru TBC în ambulator.

 

 

.

×
Subiecte în articol: ministerul sănătăţii tuberculoză tbc