x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Acte de studii FALSE la Protecția Copilului Brașov. O angajată a lucrat 20 de ani cu diplomă de Bacalaureat contrafăcută

Acte de studii FALSE la Protecția Copilului Brașov. O angajată a lucrat 20 de ani cu diplomă de Bacalaureat contrafăcută

03 Feb 2022   •   10:21
Acte de studii FALSE la Protecția Copilului Brașov. O angajată a lucrat 20 de ani cu diplomă de Bacalaureat contrafăcută
Sursa foto: Pexels.com

La Direcția pentru Protecția Copilului Brașov a fost descoperită o angajată care avea la dosar o diplomă de bacalaureat falsă. Aceasta lucrează de circa 20 de ani în instituție. Documentul s-a dovedit contrafăcut în urma unui control al actelor de studii ale salariaților. 

Aceasta a fost administrator la unul dintre centrele din subordinea DGASP Brașov. Însă o altă persoană viza respectivul post și așa s-au verificat actele, scrie adevarul.ro. 

„O persoană a fost angajată pe post de administrator la Centrul din Brădet, prezentând o diplomă de bacalaureat falsă! Totul a ieşit la iveală săptămâna trecută! Pe fondul unor tensiuni între fostul administrator şi un pretendent la acest post. Ce a făcut conducerea Protecţiei Copilului în acest caz? Doamna cu pricina a fost chemată la sediul pălăriilor din Braşov, unde i s-a pus în vedere să-şi dea demisia. Asta s-a şi întâmplat, vinerea trecută! A doua zi, sâmbătă, aceasta s-a deplasat la fostul loc de muncă, unde a oprit camerele de supraveghere video şi a luat nişte corpuri de mobilier”, a spus Ionuţ Spătaru, preşedintele Asociaţiei pentru Siguranţă Urbană şi Mediere Braşov (ASUM).   

Prin urmare, diploma aflată la dosar nu-i aparține acesteia și a trebuit să-și dea demisia. 

„Conform datelor furnizate de către Inspectoratul Şcolar, diploma aflată la dosarul personal al angajatului în cauză nu-i aparţine acestuia.  În urma informaţiilor de la Inspectoratul Şcolar, conducerea DGASPC Braşov a discutat cu persoana în cauză, iar aceasta a recunoscut că diploma nu-i aparţine şi şi-a depus demisia. Având în vedere adresa Inspectoratului Şcolar şi recunoaşterea de către angajat a faptului că nu deţine diploma de Bacalaureat, DGASPC Braşov a transmis, în data de 28 ianuarie 2022, o nouă sesizare către IPJ Braşov, în care li s-a adus la cunoştinţă răspunsul Inspectoratului Şcolar”, explică Lidia Mailat, purtătorul de cuvânt al DGASPC Braşov.  

Ea era angajată la DGASP Brașov din 2001, unde a lucrat ca referent și apoi ca administrator. 

Fosta administratoare era angajată la Protecţia Copilului din 2001, adică de mai bine de două decenii, astfel că descoperirea nu s-a lăsat fără urmări.    „Persoana în cauza a fost angajată în cadrul DGASPC Braşov în anul 2001. Începând cu anul 2002 a fost numită pe post de referent educaţie, post care presupune finalizarea studiilor medii cu diploma de Bacalaureat. Din anul 2014 a ocupat funcţia de administrator al unui complex de servicii.  Pentru a evita astfel de situaţii pe viitor, conducerea DGASPC Braşov a dispus verificarea tuturor documentelor de studii existente la dosarele personale ale angajaţilor”, a spus Lidia Mailat. 
 

×
Subiecte în articol: dgasp brasov diploma falsa