x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Atenție șoferi! Cum poți să rămâi fără mașină în 20 de secunde

Atenție șoferi! Cum poți să rămâi fără mașină în 20 de secunde

de Redacția Jurnalul    |    26 Feb 2024   •   13:00
Atenție șoferi!  Cum poți să rămâi fără mașină în 20 de secunde

Hoții au dezvoltat o metodă prin care pot fura o mașină în 20 de secunde, folosind un dispozitiv accesibil online.

Anumite autovehicule moderne au devenit o pradă ușoară cu ajutorul tehnologiei informației. 

Ca urmare a securității inadecvate, furturile de maşini au ajuns la un nivel record în ultimul deceniu, mai ales în Regatul Unit.

Este vorba despre autovehiculele fără cheie, acolo unde hoţii au găsit o metodă ingenioasă pentru a le submina software-ul cu un dispozitiv cumpărat online. 

Un dispozitiv disimulat ca o consolă de jocuri - cunoscut sub numele de "emulator", în valoare de 6.000 de euro, le permite hoţilor să spargă sistemul computerizat al unui vehicul și să programeze o nouă cheie. Cele mai vizate autoturisme sunt din modelele Hyundai și Kia.

Producătorii continuă să îmbunătățească sistemele de securitate pentru că inovația tehnologică în sine nu poate preveni toate furturile.

"Sectorul lucrează în strânsă colaborare cu poliția, industria asigurărilor și alți factori de securitate", spune un expert în domeniu, potrivit adevărul.ro

În paralel autorităţile, mai ales cele din Regatul Unit, fac eforturi pentru a stopa acest fenomen al furturilor de maşini care a dus la prețuri record pentru asigurările auto.

Societatea Producătorilor și Comercianților Auto (SMMT) neagă faptul că industria auto a eșuat în privința securității, dar spune că a fost implicată într-o "luptă" cu infractorii.

În Marea Britanie, asigurarea pentru astfel de mașini depășește 2.000 de lire pe an.

×
Subiecte în articol: soferi auto masina furt