x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Bilanț vaccinare anti COVID-19. Câte persoane s-au imunizat

Bilanț vaccinare anti COVID-19. Câte persoane s-au imunizat

29 Ian 2021   •   13:54
Bilanț vaccinare anti COVID-19. Câte persoane s-au imunizat
Sursa foto: Lucian Alecu

Până astăzi s-au vaccinat împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2 circa 530.000 de persoane. 

"Stadiul vaccinării în România la momentul actual: în cursul zilei precedente au fost vaccinate peste 20.000 de persoane noi şi peste 17.000 de persoane cu doza de rapel, ceea înseamnă că la acest moment avem peste 459.000 de persoane vaccinate cu prima doză şi deja peste 75.000 de persoane care au încheiat schema completă de vaccinare. Practic, am depăşit 530.000 de persoane care au fost vaccinate pe teritoriul României într-un interval de circa o lună", a spus dr. Valeriu Gheorghiță, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea (CNCAV).

Numărul reacțiilor adverse se ridică la 1.480 de cazuri, acestea înregistrând probleme locale minore, fără impact asupra sănătății și nu au necesitat tratament. Reacțiile generale au fost de tip febră, dureri musculare și dureri de cap.

Totodată, România se află pe locul 5 în UE privind nivelul de imunizare a populației. 

În prima etapă de vaccinare au intrat lucrătorii din domeniile medical și social, în etapa a doua au fost incluse persoanele cu probleme de sănătate, vârstnicii de peste 65 de ani, angajații din centrele medico-sociale și rezidențiale și cele din unitățile esențiale din infrastructura critică a statului, inclusiv personalul din educație. Etapa a trei cuprinde întreaga populație a țării.
 

×
Subiecte în articol: vaccin COVID