x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social BNS solicită Preşedintelui României să se preocupe de valorificarea resurselor umane în ţară

BNS solicită Preşedintelui României să se preocupe de valorificarea resurselor umane în ţară

08 Aug 2021   •   16:00
BNS solicită Preşedintelui României să se preocupe de valorificarea resurselor umane în ţară
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Blocul Naţional Sindical (BNS) a trimis o scrisoare deschisă Preşedintelui României, Klaus Iohannis în care îl acuză că îşi doreşte mai multă flexibilitate pentru cei ce vor să muncească în afara ţării, în loc să se preocupe de valorificarea resurselor umane în ţară.

"Este lipsit de sens şi de eficienţă să vă doriţi o "Românie educată" dacă această educaţie nu este valorificată în ţară. Este urgent şi imperativ necesar ca împreună, dvs, Guvern, Parlament şi partenerii sociali reprezentativi, să facem un efort colectiv pentru a identifica acele resorturi care să determine o schimbare a politicii naţionale în domeniul resurselor umane, pentru a ne alinia principiilor statuate de modelul social european", susţin reprezentanţii BNS.

Organizaţia sindicală precizează că în cei şapte ani de mandat, Preşedintele României a acceptat o singura întâlnire cu reprezentanţii lucrătorilor, confederaţiile sindicale reprezentative la nivel naţional, dar s-a întâlnit în nenumărate rânduri cu reprezentanţii mediului de afaceri. "În timpul mandatelor dvs piaţa muncii a continuat să sufere mutaţii importante care au afectat profund drepturile şi libertăţile lucrătorilor, calitatea locurilor de muncă şi nu în ultimul rând sistemul de securitate socială", se menţionează în scrisoarea BNS.

×