x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cardul, “resuscitat” după 73 de ore

Cardul, “resuscitat” după 73 de ore

de Monica Cosac    |    14 Oct 2016   •   10:51
Cardul, “resuscitat” după 73 de ore

Sistemul informatic al cardului naţional de sănătate a fost readus în stare de funcţionare, ieri, la ora 11.30, după mai bine de trei zile, timp în care tot sistemul sanitar a fost, practic, paralizat.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat că sunt luate în continuare  măsuri tehnice de consolidare a acestuia, respectiv de sinconizare a serverelor. De asemenea, Ministerul Sănătăţii şi CNAS lucrează în regim de urgenţă la elaborarea unui proiect de Hotărâre de Guvern, care să permită relaxarea regimului de raportare şi validare a serviciilor efectuate în intervalul de timp de la apariţia incidentului şi până la soluţionarea acestuia.

De cealaltă parte, însă, medicii de familie protestează vehement împotriva incapacităţii CNAS de a gestiona sistemul informatic al asiguraţilor şi spun că umilinţele la care sunt supuşi în mod constant au atins cote maxime în ultimele zile. Societatea Naţională de Medicina Familiei şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie, organizaţii reprezentative ale medicilor de familie din România, au acuzat CNAS de lipsă totală de transparenţă şi iresponsabilitate în asigurarea sănătăţii pacienţilor prin proasta gestionare a Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate şi solicită demiterea responsabililor de problemele apărute la sistemul cardului de sănătate. De asemenea, medicii solicită cercetarea modului în care a fost conceput și achiziționat Sistemul informatic şi pedepsirea vinovaților. 

Medicii de familie cer oficialilor din Sănătate să găsească o soluţie de urgenţă pentru funcţionarea sistemului informatic al cardurilor la parametri optimi

×
Subiecte în articol: card de sanatate