x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cătălin Predoiu despre pompierul cu mâinile arse în exploziile de la Crevedia: "El își risca viața acolo.."

Cătălin Predoiu despre pompierul cu mâinile arse în exploziile de la Crevedia: "El își risca viața acolo.."

de Redacția Jurnalul    |    30 Aug 2023   •   13:15
Cătălin Predoiu despre pompierul cu mâinile arse în exploziile de la Crevedia: "El își risca viața acolo.."
Sursa foto: antena3CNN

Imaginea unui pompier rănit în exploziile de la Crevedia a devenit virală pe rețelele sociale. Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, spune acum că l-a vizitat la spital și a aflat ce s-a întâmplat.

Povestea pompierului cu mâinile arse la explozia de la Crevedia | Cătălin Predoiu: "Mi-au dat lacrimile"

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a relatat povestea din spatele imaginii devenită virală cu un pompier rănit la explozia de la Crevedia.

 

La scurt timp după deflagrație, pompierul apare cu capul plecat și mâinile arse bandajate. Cătălin Predoiu l-a întrebat pe acesta dacă  avea mânuși și de ce nu le-a purtat în timpul intervenției. 

Acesta i-a răspuns că le avea dar le-a scop pentru a se răcori puțin, iar în acel moment a  fost surprins de suflul celei de-a doua explozii, când şi-a protejat instinctiv faţa. 

"Primul lucru pe care-l fac este să ducă mâinile pe față să-și protejeze căile respiratorii. Căile respiratorii sunt importante. Deliberat și-au expus mâinile, nu că n-au avut mănuși, au avut. Și acum ce să faci? Să-l sancționezi? El își risca viața acolo și a zis că-și dă 15 secunde mănușa jos. Nu s-a inventat mănușa cu răcitor. Omul s-a culcat la pământ și și-a pus mâna pe față. A știut ce a făcut, dar și-a expus mâinile", a povestit Cătălin Predoiu pentru DC News.

Demnitarul spune că pompierul vrea să se facă bine pentru a se reîntoarce la muncă. 

"Eu nu sunt ușor de impresionat, dar îmi dădeau lacrimile, când mi-a spus că ”vreau să scap de astea să mă întorc acum înapoi”. Nu înfloresc, nu exagerez, nu mint”, a precizat ministrul. 

În exploziile de la stația GPL din Crevedia au murit două persoane iar 56 de pompieri au fost răniți. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×