x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Codul Rutier. Cine poate obține permisul auto fără școala de șoferi

Codul Rutier. Cine poate obține permisul auto fără școala de șoferi

de Redacția Jurnalul    |    19 Iun 2024   •   12:30
Codul Rutier. Cine poate obține permisul auto fără școala de șoferi
Sursa foto: Foto: Antena 3

O anumiă categorie de persoane nu trebuie să efectueze cursurile unei şcoli de şoferi înainte de a se înscrie la examenul practic pentru obţinerea permisului de conducere.

Codul Rutier a fost modificat de Guvern la 10 august 2023, la propunerea Ministerului Afacerilor Interne.

MAI a introdus trei modificări importante în Codul Rutier.

Printre acestea se află şi eliminarea obligativităţii absolvirii unei şcoli de şoferi pentru o anumită categorie de români.

În 2023, a intrat în vigoare propunerea MAI privind modificarea condițiilor de restituire a permisului de conducere reținut și a celor de dobândire a permisului de conducere românesc de către șoferii care dețin permise eliberate de alte state.

În ședința de Guvern a fost adoptată Ordonanța nr. 29/2023 prin care se modifică Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, la propunerea specialiștilor MAI.

Persoanele care dețin permise de conducere eliberate de alte state, dar care nu pot fi preschimbate cu permisul românesc de conducere, se pot înscrie la examenul pentru obținerea documentului românesc fără a mai fi nevoie de urmarea unei școli de șoferi.

În urma dobândirii permisului de conducere românesc, permisul de conducere emis în străinătate se remite autorităților din statul emitent prin grija serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, cu mențiunea că a fost obținut un nou permis de conducere în România, se arată într-un comunicat oficial al Ministerului Afacerilor Interne.

Aceștiase pot înscrie la examen fără să fie nevoiţi să achite taxele aferente şi să piardă timp la cursurile unei şcoli de şoferi, transmite Antena3 CNN.

×
Subiecte în articol: cod rutier permis auto scoala soferi