x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Performanță într-o comună din România. În fiecare zi se naște un copil

Performanță într-o comună din România. În fiecare zi se naște un copil

de Redacția Jurnalul    |    12 Iul 2023   •   13:30
Performanță într-o comună din România. În fiecare zi se naște un copil

Într-o comună din România se naște în fiecare zi un copil, iar într-un oraș din același județ vin pe lume aproape 300 de bebeluși pe an.

Astfel că în localitatea Slobozia Bradului înregistrează cel mai mare număr de nașteri din județul Vrancea, urmată de Focșani, potrivit antena3CNN.

"La nivelul judeţului Vrancea, creşteri demografice se înregistrează în special în două comune, unde populaţia este de etnie romă. Este vorba de Slobozia Bradului, cu aproape 9.000 de persoane şi Homocea, cu 7.300 de persoane. Acest lucru se datorează creşterii demografice şi nu migraţiei. Avem mai multe naşteri decât decese.

Ca şi curiozitate, la Slobozia Bradului au fost peste 300 de naşteri pe an, pe când la Focşani au fost sub 300 de nașteri, la o populaţie de aproape opt ori mai mare.

În Vrancea, recensământul arată faptul că trendul populaţiei este uşor descendent, mai accentuat în zonele urbane. De exemplu, populaţia municipiului Focşani a scăzut foarte mult.

Comparativ cu ultimul recensământ, când populaţia era de circa 100.000, acum populaţia este de circa 66.700 de persoane. Acest lucru se datorează şi migraţiei populaţiei din oraş în comunele limitrofe, unde se constată o creştere semnificativă a rezidenţilor", explică directorul Direcţiei Judeţeană de Statistică Vrancea, Vasile Apostu Croitoru.

 

×
Subiecte în articol: nasteri copil slobozia bradului