x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cum facem față asteniei de iarnă

Cum facem față asteniei de iarnă

09 Ian 2020   •   18:30
Cum facem față asteniei de iarnă

După entuziasmul și strălucirea sărbătorilor de iarnă, luna ianuarie vine cu liniște, dar și monotonie, vremea este friguroasă ne ține mult în casă, iar ziua scurtă ne lipsește de razele benefice ale Soarelui. Toate acestea au un impact nu tocmai bun asupra dispoziției noastre. Așa se face că acum este perioada în care suntem cel mai predispuși la depresie, anxietate, iritabilitate, lipsă de vitalitate, astenie.

Totuși, vestea bună este să sunt metode prin care putem să combatem disconfortul psihic, dar și fizic.

Pentru a depăși stările de slăbiciune și amețeală, soluția cea mai la îndemână, dar și cea mai eficientă, este să facem mișcare. Putem să mergem pe jos în drum spre serviciu, ori să ne jucăm în zăpadă. Sporturile de iarnă, cum ar fi schiatul ori patinajul, ne vor pune sângele în mișcare, ne vor energiza și astfel ne vom simți mai fericiți.

Totodată, pentru a putea compensa lipsa luminii, suplimentele de vitamina D ne vor proteja nu doar oasele, ci și sistemul nervos. Și vitamina C este bine-venită, pentru că ne va ține departe de răceli, dureri în gât, nas înfundat.

Sunt benefice tratamentele de întreținere corporală, mai ales că pielea se usucă din cauza frigului, masajele, terapia cu lumină (fototerapia), dar și îmbrăcămintea în culori pastelate, care ne vor schimba starea de spirit.

Întâlnirile cu prietenii, vizionarea unui film, scurtele ieșiri în natură pentru a admira peisajul de iarnă ne vor bucura mintea și ne vor căli trupul.

Omega 3, vitamina B12, dar și cerealele, nucile, semințele de dovelac și in, peștele, ouălele, lactatele ne vor menține sănătoși și voioși pe toată perioada iernii.

 

Cicoarea, leacul împotriva melancoliei

Putem să înlocuim cafeaua cu ciocoarea, pentru că aceasta este recunoscută pentru proprietățile sale tonice și ne poate vindeca astfel de melancolie. În plus, favorizează digestia și tratează tusea seacă. Întrucât este perioada când consumăm mai multe alimente grase și mai puține fructe și legume, un pahar de cicoare pe zi ne protejează ficatul și bila, dar ajută și la scăderea glicemiei și a colesterolului.  

×
Subiecte în articol: astenia de iarnă