x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cum să ai o dantură sănătoasă

Cum să ai o dantură sănătoasă

09 Ian 2019   •   19:30
Cum să ai o dantură sănătoasă

Începutul de an este un moment potrivit pentru a ne propune să urmăm obiceiuri mai sănătoase, iar igiena orală nu face excepţie. Iată câteva idei care te vor ajuta să aveţi un zâmbet frumos tot anul.

În primul rând, periuța de dinți trebuie schimbată la fiecare trei luni deoarece se uzează și nu mai este la fel de eficientă. În plus, în timp acumulează bacterii. Înainte de a pleca în concediu, este recomandat să fiţi preventivi și să efectuaţi un control stomatologic pentru a trata eventualele probleme mai vechi. Dacă aveţi dinţii înghesuiţi sau prea rar, o proteză dentară este mereu binevenită.

Albirea dinţilor acasă

Un alt remediu foarte cunoscut care te ajută să îţi albeşti dinţii este bicarbonatul de sodiu. Această pudră albă nu se foloseşte decât o dată pe săptămână, după periajul normal de seară. Chiar dacă au un preţ mai piperat, căpşunele sunt ideale pentru obţinerea unui zâmbet strălucitor şi reîmprospătarea respiraţiei. Se face o pastă din căpşune şi bicarbonat de sodiu cu care să te freci pe dinţi o dată pe săptămână. Poţi folosi şi coajă de portocală sau lămâie rasă, deşi procesul de albire este lent. După ce îţi freci dinţii, te speli normal. După câteva luni vei vedea rezultatele. Sarea este cel mai des folosită pentru albirea dinţilor. Şi sarea de bucătărie este un ingredient foarte eficient. Presărând- o pur şi simplu pe pasta de dinţi pusă pe periuţă, atât dimineaţa, cât şi seara. Totodată, poţi amesteca sarea cu puţin cărbune pisat şi apoi să-ţi masezi dantura cu acest praf. Aveţi grijă, soluţia poate irita gingiile.

Oţetul, cel mai bun

Chiar dacă pare mai ciudat, şi oţetul este şi el un bun remediu. Amestecă oţet de mere cu puţină sare şi jumătate de lingură de praf de copt. Masează-ţi dinţii cu o perie înmuiată în pasta obţinută şi apoi clăteşte bine cu apă. Este bună şi combinaţia de oţet de mere cu ulei de măsline. Amestecă într-un bol o lingură de ulei de măsline extravirgin şi o linguriţă de oţet de mere. După aceea, înmoaie periuţa în această combinaţie şi spală- te pe dinţi.

Cenuşa de cărbuni este foarte bun în albirea dinţilor care şi-au pierdut strălucirea. Este o metodă veche, folosită mai ales în mediul rural. Efectele apar doar dacă este aplicată pentru o perioadă mai lungă de timp.

 

×
Subiecte în articol: dantura sanatoasa