x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Escrocherie pe Facebook. O femeie a fost înșelată cu 80.000 de lire sterline: „M-a rugat să-l ajut.."

Escrocherie pe Facebook. O femeie a fost înșelată cu 80.000 de lire sterline: „M-a rugat să-l ajut.."

de Redacția Jurnalul    |    29 Noi 2023   •   17:00
Escrocherie pe Facebook. O femeie a fost înșelată cu 80.000 de lire sterline: „M-a rugat să-l ajut.."

O englezoaică de 51 de ani și-a părăsit rapid partenerul de viață, după ce s-a îndrăgostit de un presupus militar american pe o rețea de socializare.

După o relație de 29 de ani cu un bărbat cu care are doi copii, englezoaicei Sharon Bulmer, de 51 de ani, din orașul Manchester (North West England) nu i-au trebuit decât trei luni de zile pentru a se despărți de acesta.

Sharon Bulmer a fost căsătotiră timp  de 29 de ani și are doi copii. Ea a fost fermecată de o conversație începută pe Facebook de un escroc. Bărbatul i-a spus că este militar american și a convins-o să îi trimită 80.000 de lire sterline, pe parcursul a 2,6 ani de relație virtuală, potrivit Manchester World, citat de rotalianul.com.

Însă Sharon este doar una dintr-un lung șir de femei despre care se presupune că au fost înșelate pe internet de un bărbat care spunea că este militar și apoi le cerea bani sub diferite pretexte.

Ca poză de profil pe Facebook, escrocul s-a folosit de fotografia ministrului Apărării din Letonia, Artis Pabriks, unul dintre acei bărbați carismatici, cu părul alb, denumiți de britanici „silver fox”(vulpea de argint).

Autoritățile din Letonia au anunțat că  peste 100 de profiluri false folosesc abuziv fotografii ale demnitarului și au emis un avertisment guvernamental.

În cazul lui Sharon, escrocul s-a folosit de numele Murphy Townsend, după ce i-a trimis un mesaj pe Facebook în care, în 2020, îi sublinia faptul că era „singur”. După mai bine de doi ani, în care a susținut că este un militar american și avea nevoie de bani pentru a putea pleca din Siria, Sharon a aflat că el nu era nici măcar o persoană reală.

„Știu că am fost o proastă, dar eram îndrăgostită”

Sharon încearcă să se împace cu gândul că a fost păcălită.

„M-a rugat să-l ajut, și am făcut-o, dar de-a lungul timpului m-a băgat în datorii uriașe, asta și pentru că am crezut în această persoană. Eu am vrut numai să-l ajut. Știu că am fost o proastă, dar acestea sunt lucrurile pe care le facem din dragoste”.

Murphy susținea atunci că este un bărbat de 56 de ani, din Washington DC, și are o fiică de 17 ani pe nume Helen, iar soția sa a murit. El i-a explicat lui Sharon că face parte din echipa de luptă a Brigăzii 37 de Infanterie, campată la Baza 29 din orașul sirian Raqqa.

Sharon a trimis, până la urmă, solicitare la autoritățile americane  pentru a afla despre acesta și i s-a răspuns că nu există niciun Murphy Townsend în înregistrările lor.

„Întotdeauna ținea lucrurile cât mai discrete. Nu-i plăcea să-i pun întrebări”.

Dar Sharon a pus capăt relației de 29 de ani cu partenerul ei pentru a „începe o nouă viață” cu carismaticul și misteriosul Murphy.

Ea i-a trimis acestuia circa 80.000 de lire sterline, pe parcursul a 2,6 ani, pentru a plăti diverse facturi de spital și bilete de avion, iar acum femeia are datorii de plătit, în sumă de 37.000 de lire sterline.

Paradoxal este că în această perioadă nu au avut nicio conversație video întrucât bărbatul i-a spus că astfel de apeluri nu erau permise la baza lui.

„Am vrut să-mi iau copiii în vacanță, aveam de gând să-i duc la New York, anul trecut, dar pentru că el cerea constant bani, nu am putut. Vreau să ajut alte persoane să nu fie înșelate de acești idioți, și să încerc să-mi continui viața.”

Murphy a luat legătura cu Sharon pentru prima dată în mai 2020, trimițându-i două mesaje pe Facebook.

„El a spus că este singur, că e detașat ca militar în Siria, că soția lui a murit și voia doar pe cineva cu care să vorbească. A spus că mă urmărește pe Facebook, nu știu ce înseamnă asta”.

După ce au schimbat câteva mesaje, Sharon i-a dat lui Murphy adresa sa de e-mail și au continuat conversația pe Google Hangouts.

„Murphy a fost dulce când l-am cunoscut prima dată, nimic nu m-a făcut să cred ceva deosebit despre el. A fost foarte interesant când am continuat să vorbesc cu el. M-am simțit iubită într-un fel, simțeam că îi pasă cuiva de mine. Credeam că datorită faptului că era o persoană mai în vârstă, avea o minte mai înțeleaptă”.

 

×
Subiecte în articol: militar dragoste facebook escroc