x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Indemnizație pentru tații care stau acasă cu copiii. Care sunt condițiile. Concediul parental se dublează

Indemnizație pentru tații care stau acasă cu copiii. Care sunt condițiile. Concediul parental se dublează

de Redacția Jurnalul    |    31 Oct 2023   •   13:30
Indemnizație pentru tații care stau acasă cu copiii. Care sunt condițiile. Concediul parental se dublează
Sursa foto: Hepta

Tații care vor să petreacă mai mult timp cu cei mici vor primi o indemnizație lunară de la stat, potrivit unui proiect de lege.

Astfel că cei care decid să stea acasă cu copiii vor beneficia de un stimulent de inserție de 650 de lei.

Însă aceste schimbări legislative îi determină pe părinți să respecte anumite criterii.

De asemenea, concediul parental s-a dublat, astfel încât, dacă unul dintre părinți nu este în concediu, celălalt trebuie să stea acasă cu copilul pentru o perioadă de două luni.

„Această perioadă e de minimum două luni, trebuie să se reţină, pentru că celălalt părinte trebuie să-şi împartă în mod egal timpul cu soţul sau soţia, astfel încât să beneficieze şi din partea statului de 85% din veniturile pe care le avea când era în activitate”, a declarat Raul Giuglea, purtător de cuvânt al Ministerului Muncii, potrivit observatornews.ro

Dacă unul dintre părinți refuză să stea acasă, celălalt părinte va trebui să se întoarcă la muncă atunci când copilul are 1 an și 10 luni.

Dacă părintele dorește să se întoarcă la muncă după doi ani, nu va mai beneficia de stimulentul de inserție.

Aceste reglementări au fost introduse pentru a promova implicarea ambilor părinți în creșterea și educarea copiilor, asigurând o mai bună susținere financiară pentru familiile care aleg să împartă îngrijirea copiilor în mod egal, scrie spynews.ro.

×