x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Mesaj pentru noul şef al Sănătăţii

Mesaj pentru noul şef al Sănătăţii

de Monica Cosac    |    06 Noi 2019   •   11:11
Mesaj pentru noul şef al Sănătăţii
Sursa foto: Lucian Alecu

Chirurgul Victor Costache, membru al Colegiului Francez de Chirurgie Cardiovasculară, este noul ministru al Sănătății. Acesta a depus jurământul, luni seara, la Palatul Cotroceni.

Medicii l-au felicitat pe noul şef al Sănătăţii „pentru curajul” de a-şi asuma o poziție deloc de invidiat în „cel mai complex domeniu din sectorul public, de multă vreme parazitat și paralizat de inițiative de multe ori haotice și fără orizont”, și asta renunţând, temporar, la o carieră medicală de notorietate. De asemenea, i-au transmis care sunt aşteptările lor.

„Sper să nu vă ascundeți în spatele lozincii: pacientul în centrul sistemului de sănătate. Sistemul este format din profesioniști și mulți dintre aceștia doresc schimbarea. Mulți dintre ei, la fel ca dumneavoastră, au curajul antreprenoriatului și al inițiativei. Sunt mulți cei care într-un fel sau altul au creat în jurul lor insule de performanță sau măcar de normalitate. Cred că inițiativa cea mai binevenită din partea dumneavoastră ar putea fi sprijinirea acestor oameni, pe care sunt sigur că îi puteți recunoaște. Sprijinindu-i și unind aceste insule sunt sigur că veți putea aduce schimbarea în bine pe care cu toții o dorim. Prin urmare, mesajul pe care îl am pentru dumneavoastră ar fi: ascultați-i pe cei care au încercat să facă ceva în jurul lor, pe cei care pot și vor să facă performanță. Vă urez succes în mandatul pe care vi l-ați asumat și mult curaj pentru a duce la bun sfârșit ceea ce aveți de făcut!”, a transmis dr. Bogdan Tănase, preşedintele Alianţei Medicilor, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a organizaţiei. 

 

 

×