x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ministerul Muncii anunță stadiul evaluării tuturor dosarelor de pensii din România

Ministerul Muncii anunță stadiul evaluării tuturor dosarelor de pensii din România

17 Apr 2021   •   12:36
Ministerul Muncii anunță stadiul evaluării tuturor dosarelor de pensii din România
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministerul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că acțiunea privind evaluarea tuturor dosarelor de pensii din România decurge bine. Deja au fost evaluate peste 230.000 de dosare, a spus Turcan care a anunțat că persoanele implicate în campanie vor primi stimulente.

Ministrul Muncii a anunțat pe Facebook care este stadiul evaluării dosarelor de pensii din România.

„Calendarul nostru ține cont atât de numărul de dosare rămase de evaluat, cât și de gradul de complexitate al acestora - am evaluat deja peste 230.000 de dosare, dar vor urma dosare de mare complexitate, cu elemente diferite de contributivitate”, a declarat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii mai anunță că persoanele implicate în această campanie vor primi stimulente. De asemenea, personalul va fi suplimentat, a spus Turcan.

„Toți cei implicați știu deja că lucrăm la o serie de măsuri care să permită continuarea accelerată a acestei activități în perioada următoare prin suplimentarea de personal (pe perioadă determinată) și stimulente pentru cei care și-au dublat practic activitatea. Am comunicat astăzi colegilor din Casa de Pensii Sibiu intenția noastră de a finaliza actul normativ referitor la recrutarea de personal și acordarea de stimulente în cel mai scurt timp posibil”, a precizat Raluca Turcan.

Ministerul Muncii pregătește cadrul legal pentru absorbția banilor din PNRR pentru reforma sistemului de pensii. Reforma presupune recalcularea pensiilor, digitalizarea și dotarea cu echipamente ale sistemului, dar și sprijinul promis celor implicați în evaluarea dosarelor de pensii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: raluca turcan ministru muncii pensii