x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Moarte suspectă în Hunedoara! Un tânăr de 26 de ani a fost dus la Psihiatrie, deşi era otrăvit

Moarte suspectă în Hunedoara! Un tânăr de 26 de ani a fost dus la Psihiatrie, deşi era otrăvit

29 Aug 2016   •   18:10
Moarte suspectă în Hunedoara! Un tânăr de 26 de ani a fost dus la Psihiatrie, deşi era otrăvit
Sursa foto: zhd.ro

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost găsit pe o stradă din Hunedoara, în stare de semi-conştienţă. Avea halucinaţii, tensiunea foarte mică, era incoerent şi agitat.

Un trecător a chemat Ambulanţa şi a fost transportat la spitalul din Hunedoara, însă de aici a fost trimis la Spitalul de Psihiatrie din Zam, unde i s-a făcut o injecţie de calmare. Apoi a făcut infarct şi nu a mai putut fi salvat!

Era Uţu, un tânăr ieşit din comun datorită pasiunii cu care făcea graffiti-uri şi desena. De fapt, el se intoxicase cu seminţele de Datura Stramonium, o plantă comună, din familia Solanaceae, folosită ca halucinogen, pentru că alcaloizii pe care îi conţine blochează impulsurile nervoase. Halucinaţiile provocate de Datura, în mai puţin de o oră de la ingerarea lor, au durat aproape trei zile, până în noaptea fatală, de 24 august.


„În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, aflat în lucru la Poliţia municipiului Hunedoara, pentru ucidere din culpă, urmând ca în urma rezultatelor necropisiei şi a cercetărilor să fie stabilite cauzele care au dus la moartea tânărului”, a informat Laura Bradu, purtătoare de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, citată de zhd.ro.


Foştii apropiaţi ai săi spun că nu se vor putea împăca vreodată cu gândul că moartea acestuia nu ar fi putut fi evitată.

„Adus la spital, i se puteau face perfuzii, spălături stomacale şi i se puteau administra leacuri de care cred că medicii ştiau, dar poate pentru faptul că arăta diferit faţă de un pacient obişnuit a fost trimis la spitalul de psihiatrie. Apoi, după injecţia pe care a primit-o, a murit. Tragedia sa mă revoltă şi vreau să cer explicaţii celor care l-au tratat, fără însă a-i mai salva viaţa”, spune Mariana, fosta prietenă a lui Uţu.

 

×