x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Negocieri sterile pe salariile din Sănătate

Negocieri sterile pe salariile din Sănătate

de Monica Cosac    |    24 Apr 2018   •   13:26
Negocieri sterile pe salariile din Sănătate

Câteva sute de manageri de spitale au venit, ieri, la Palatul Victoria, pentru a se întâlni cu premierul Viorica Dăncilă şi a discuta pe tema salariilor din Sănătate, după ce, mai multe zile la rând, angajații din sistemul medical au protestat pentru că au primit bani mai puțini după plafonarea sporurilor. Pentru că directorii unităţilor medicale au avut acces în Palatul Victoria pe o singură intrare, iar toate persoanele au trecut prin filtrul de securitate, practic, la intrarea în sediul Guvernului s-au creat cozi de şefi de spitale. Ulterior, aceştia au fost direcţionaţi şi către o altă intrare.

Cozi lungi, concluzii puţine

Negocierile dintre şefa Executivului şi managerii spitalelor nu s-au soldat cu o concluzie, însă va fi format un grup de lucru pentru a fi găsite soluţii la nemulţumirile din sistemul medical.

Directorul Spitalului de Oftalmologie din Capitală, Monica Pop, a declarat că, în cadrul negocierilor de la Palatul Victoria s-au discutat situaţiile fiecărui tip de spital şi au fost făcute mai multe propuneri, una dintre ele fiind diferenţierea sporurilor medicilor pentru gărzi, în funcţie de spital. Medicul a  argumentat că doctorii din spitalele din oraşele mici fac doar triajul pacienţilor, în timpul gărzilor, şi nu este corect să ia aceleaşi sporuri ca cei care au câte 10 uregeţe pe o gardă.  „Au fost făcute mai multe propuneri şi s-a decis constituirea unui grup de lucru, fără a fi luată o decizie astăzi. Am spus că sporurile trebuie să fie diferenţiate, nu este normal să aibă acelaşi spor un medic de la Fundeni şi un medic de la spitalul din Lehliu, de exemplu”, a declarat managerul Spitalului de Oftalmologie din Bucureşti, dr. Monica Pop.

Medicul a mai precizat că, în timpul discuţiilor, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a transmis că „cifra nu se poate modifica, sporurile nu se pot schimba”, că managerii spitalelor trebuie să se încadreze în sporurile stabilite.

„Doamna Olguţa Vasilescu a spus, dacă îmi aduc aminte bine şi cred că da, că nu impresionează nicio grevă şi că orice grevă ar fi, asta este situaţia”, a mai spus dr. Monica Pop

 

×
Subiecte în articol: negocieri salarii sanatate