x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social O fetiță de 12 ani din Oradea s-a internat în spital. Este infectată cu COVID-19 și vrea să-și protejeze mama

O fetiță de 12 ani din Oradea s-a internat în spital. Este infectată cu COVID-19 și vrea să-și protejeze mama

28 Iul 2020   •   14:07
O fetiță de 12 ani din Oradea s-a internat în spital. Este infectată cu COVID-19 și vrea să-și protejeze mama

O fetiță de 12 ani, din Oradea, s-a internat în spital, după ce a fost confirmată cu COVID-19. La mijlocul acestei luni, cele două s-au întâlnit, la o terasă din localitate, cu niște prieteni din Cluj.  Aceștia erau infectați cu coronavirus, dar atunci încă nu știau, transmite ebihoreanul.ro

După ce au aflat vestea, Ariana și mama sa s-au testat, iar fata a fost confirmată pozitiv. Întrucât era asimptomatică, cele două puteau rămâne în autoizolare la domiciliu. Dar fetița a decis să se interneze în spital pentru a-și proteja mama. 

În urmă cu doi ani, mama a fost diagnosticată cu o afecțiune oncologică pentru care a fost operată și urmează chimioterapie. Cele două nu au fost despărțite niciodată, iar tatăl fetiței a murit într-un accident rutier înainte de nașterea sa. Când avea 3 ani, Ariana a fost suspectă de leucemie, însă diagnosticul nu s-a confirmat.

Din ziua de 18 iulie, fetița și mama sa nu s-au mai văzut dar discută zilnic la telefon.

Ariana vorbește și cu un psiholog care le-a ajutat în urmă cu doi ani, când mama sa a fost operată de cancer. 

Medicii de la Secția de Boli Infecțioase spun că fetița se comportă exemplar și are ușoare semne de boală, motiv pentru care i s-au efectuat investigații. 

 

×
Subiecte în articol: oradea ariana COVID internare