Mai mulţi pacienţi au lansat, ieri, o petiţie online pentru susținerea reîntoarcerii la Spitalul Colentina a celor doi neurochirurgi demisionari, Ionuţ Gobej şi Dorin Bică. În doar câteva ore, petiţia a fost semnată de circa 100 de persoane.
În documentul postat pe site-ul petitieonline.com, pacienţii le mulţumesc celor doi medici care au lăsat Parisul pentru a-şi trata semenii în ţară, la Spitalul Colentina din Bucureşti, exprimându-şi temerea că vor rămâne fără aceşti “doctori pentru români”.
“După demisia fostului manager, ne-am fi bucurat să vă auzim că renunţaţi la demisii şi vă întoarceţi să continuaţi drumul pentru care aţi fost aleşi şi chemaţi (…) Nu ştim performanţa pe care o veţi reuşi în medicina privată din România, pentru ca noi, domnilor doctori, nu vom reuşi să vă urmăm, nu vom avea resursele financiare pentru a accede acolo. Nu vom putea nici să vă aplaudăm performanţele şi nici renumele ce vi le veţi crea în spitalele Occidentului, pentru că noi nu vom avea acces sau posibilităţi financiare pentru a ne trata acolo. Vom rămâne, ca şi până să apareţi dvs., victime sigure ale unui sistem imun şi ucigaş”, se arată în mesajul care însoţeşte petiţia.
În doar câteva ore de la lansarea petiţiei în mediul virtual, aceasta a fost semnată de peste 100 de persoane.
“Semnez pentru că aceşti medici tineri au adus un strop de normalitate într-un sistem medical găunos şi plin de metastaze” , “Îmi doresc servicii medicale de calitate” şi “Avem nevoie de ei. Să plece managementul!” sunt doar câteva dintre argumentele aduse de primii semnatari ai petiţiei.
Reîntoarcerea celor doi neurochirurgi la Spitalul Colentina nu este susţinută doar de pacienţi, ci şi de colegi de breaslă şi tineri care au ales să urmeze această carieră. “Am terminat medicina şi vreau să lucrez în condiţii normale”, îşi motivează semnătura un viitor medic.
Cei doi medici au demisionat la începutul săptămânii trecute, după ce vreme de opt luni au fost hărţuiţi de conducerea spitalului. Aceştia au mai atras atenţia public asupra faptului că pacienţii sunt condamnaţi la moarte din cauza lipsei de personal, a lipsei de consumabile şi de medicamente, precum şi a restricţionării programului în sala de operaţie.