x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Preotul Matei Vulcănescu amenință iubitorii de animale: "Cine nu se leapădă de pisică merge în Iad!"

Preotul Matei Vulcănescu amenință iubitorii de animale: "Cine nu se leapădă de pisică merge în Iad!"

de Redacția Jurnalul    |    29 Mai 2023   •   18:30
Preotul Matei Vulcănescu amenință iubitorii de animale: "Cine nu se leapădă de pisică merge în Iad!"
Sursa foto: facebook

Preotul Matei Vulcănescu a stârnit reacții puternice pe rețelele de socializare după ce a postat mesaje cu amenințări pentru credincioșii care iubesc animalele de casă.

"Închinătorii la pisici și câini nu vor moșteni Împărăția Cerurilor! Cine ține animale în casă și îi (sic!) substituie oamenilor afirmând ca sunt mai buni ca oamenii pentru care a murit Hristos! Să fie Anatema!", a scris acesta pe Facebook.

Anterior, preotul a transmis un alt avertisment.

"Ori pisica ori Hristos! Nu se poate și Împărăția Cerurilor și pisica! Cine nu se leapădă de pisică merge în Iad! Animalul a ajuns să substituie omul! Animalele de casă sunt dumnezeii noștri!"

Utilizatorii rețelei de socializare au reacționat la mesajele amenințătoare ale preotului:

"Decât cu popa in rai, mai bine cu pisicile in iad"

"Penibil. De un an de zile o țineți langa cu pisica. Dar ce rău poate face bietul animal care aduce mângâiere și armonie...?! Zău, alte subiecte nu găsiți?", a scris un altul.

"Iar ai rupt internetul, părinte"

"Bebeluși, pisici, daca te iei și de parcări îți dedică Zuckerberg un Data Center personal."

"Un mesaj de la păcătoasa de mine: Eat my pussy!!!"

Expresia în limba engleză înseamnă, în traducere directă "mânca-mi-ai pisicuța", iar sendul figurat al expresiei are conotație sexuală. 

 

Totodată, pagina "Letopiseț", care prețuiește pisicile, îi transmite preotului un apel la rațiune în stilul caracteristic al limbii române arhaice: "măcar că nu este îngăduit să ne facem chip cioplit sau idol din arginți sau din mâțe, se cuvine a prețui și arginții, și mâțele, fără a ni-i face dumnezei."

"Iară când ne băgăm slugi la mâțe, nu o facem întru pierderea duhului; că acestea mai mult ne slujesc ele pe noi, decât noi pe dânsele, că tovărășia mâțelor pe mulți i-a scăpat de păcatul deznădejdii la ceasul singurătății".

DAr preotul nu s-a lăsat și a continuat în același stil belicos.

"M-am luat de idolul pisică și vă doare! Lepădați-vă de idol și uniți-vă cu Hristos! Una este să hrănești animalul, să-l duci la veterinar, să-l îngrijești și alta e să-l idolatrizezi!"

Cine este preotul Matei Vulcănescu

Preotul Matei Vulcănescu este o persoană controversată. Absolvent al facultății de Teologie din București, el locuiește în Grecia.

Sinodul Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei a emis o hotărâre, în 2015, prin care i se interzice să intre în orice biserică, mănăstire sau schit situate în județele din sud-estul României, potrivit antena3CNN.

El i-a numit pe adepții lui Arsenie Boca "relativiști şi materialiști sau emo".

Totodată, în urmă cu mai mulți ani, acesta s-a pronunțat pentru uciderea pruncilor nedoriți, în locul avortului.

"Nu mai omorâți copii în pântece, pentru că îi trimiteți în Iad, mai bine nașteți-i, botezați-i și apoi omorâți-i. E un păcat mai mic!", a transmis preotul.

Mesajul acestuia a provocat o replică a purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

"Poziția Bisericii Ortodoxe este defavorabilă avortului, însă ideea că pruncii nenăscuți ajung în Iad este o absurditate. Nu există nicio dogmă care să spună că cei nebotezați ajung în Iad. Asta este concepția lui. Este o absurditate. Este o formulare nefericită din partea acestui preot. Sper că nu a îndemnat la crimă", a spus, Vasile Bănescu, citat de "Adevărul".

×
Subiecte în articol: matei vulcanescu pisici caini animale casa iad