x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social România va primi banii de la UE pentru refugiații ucraineni

România va primi banii de la UE pentru refugiații ucraineni

01 Aug 2022   •   16:02
România va primi banii de la UE pentru refugiații ucraineni

Ministerul Afacerilor Interne a semnat luni contractele de finanțare pentru 39,1 milioane euro, din care 12,1 milioane euro aferente Fondului pentru Azil Migrație și Integrare (FAMI) și 27 milioane euro aferente Instrumentului de Sprijin pentru Managementul Frontierei și Politica de Vize (IMFV).

Banii din contractele de finanțare pentru suma de 39,1 milioane euro, din care 12,1 milioane euro aferente Fondului pentru Azil Migrație și Integrare (FAMI) și 27 milioane euro aferente Instrumentului de Sprijin pentru Managementul Frontierei și Politica de Vize (IMFV), vor ajunge în România, din partea Comisiei Europene, până la sfârșitul acestei luni.

„Scopul asistenței de urgență este acela de a acoperi efortul bugetar al Statelor Membre UE cele mai afectate de criza refugiaților din Ucraina. Astfel, Comisia Europeană a avut în vedere cheltuielile realizate de autoritățile publice pentru recepția cetățenilor ucraineni în condițiile Deciziei privind protecția temporară din 4 martie 2022 și pentru activitățile legate de controlul și facilitarea trecerii frontierei la frontierele externe relevante ale UE. Pentru a facilita accesul rapid la aceste fonduri și a limita birocrația, Comisia Europeană a ales finanțarea nelegată de costuri („not linked to costs”), cu atât mai mult cu cât costurile reale actuale pot fluctua semnificativ”, transmite MAI.

Alături de România, alte patru state membre UE au primit fonduri externe nerambursabile în contextul crizei refugiaților din Ucraina, respectiv Ungaria, Polonia, Slovacia și Republica Cehă.

×
Subiecte în articol: rerfugiati bani ue