x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Rugăciunea care aduce pacea sufletească și ne scapă de necazuri

Rugăciunea care aduce pacea sufletească și ne scapă de necazuri

de Redacția Jurnalul    |    22 Oct 2023   •   12:40
Rugăciunea care aduce pacea sufletească și ne scapă de necazuri

O rugăciune specială ne ajută să scăpăm de griji și necazuri. Aceasta trebuie rostită zilnic, cu credință.

Iată rugăciunea care ne poate aduce pacea interioară și ne scapă de necazuri.

„Doamne, așa precum arde lumânarea mea de repede, luată din sfânta biserică, tot așa să-mi ajute Dumnezeu, Maica Precista și toți sfinții, ca să piară tot atât de repede toate facăturile, spurcăciunile, toate relele și patimile, blestemele și lucrurile diavolești, farmecele, descântecle, meșteșugurile și uneltele diavolești de la locul unde stau, de la casa mea, din familia mea, de la cei bântuiți de patimi (băutură, cafea, tutun, curvie, jocuri de noroc, neascultare și nesupunere, înjurăturile de cele sfinte), din capul meu, din trupul meu, din sufletul meu, din familia mea.

Doamne, ajută-mă să-mi recapăt sănătatea, liniștea, sporul și prosperitatea casei, a serviciului, a locului unde lucrez, să fiu binevăzut, să am spor în casă, în vite, în păsări, să fiu ferit de accidente și de relele întâmplări, eu și Casa mea, familia și colaboratorii de la muncă. Doamne, să se depărteze vrăjmașii și să se îmblânzească, să am soartea bună de la Dumnezeu, să mi se dezlege cununiile și facăturile, să fiu ferit de argintul viu și lucrurile vrăjitorești să nu aibă putere asupra mea. Doamne, ferește casa mea de ură și invidie, de certuri, de bătăi, de boli molipsitoare, de beții, de anturaj prost.

Doamne, ferește familia mea și sufletele noastre de toate încercările și răutățile și dă-ne, Doamne, sănătate, împliniri, realizări și viață fără de primejdii. Doamne, întărește-mă și păstrează-mi credința strămoșilor, credința creștinilor. Doamne, ocrotește pe părinții mei, pe frații mei, pe surorile mele (se spun numele lor) și dezleagă blestemele viilor și morților căzute asupra noastră. Și luminează mintea și soarta copiilor noștri, dă-le spor la învățătură și reușita în viață.

Doamne, veghează și întărește tineretul și copiii celor de-un neam și o credință cu noi. Doamne, ai grijă de toți copiii și înțelepțește și pe copiii mei. (Toate numele pentru care se roagă respectivul.) Doamne, dă-ne pâinea cea de toate zilele și liniștea Ta cea sfântă! Doamne, să se împlinească toate rugăciunile noastre! Doamne, ajută-ne! Doamne, iartă-ne! Doamne, miluiește-ne! Doamne, fie-Ți milă de noi! Doamne al puterilor, fii cu noi! Amin!”

Rugăciune pentru cei dependenți de alcool, droguri sau jocuri de noroc

O altă rugăciune oferă un sprijin spiritual serios celor care luptă să scape de dependențe, în special celor loviți de patima alcoolului, drogurilor sau jocurilor de noroc.

„Sfinte Părinte Efrem, venim acum înaintea ta, știind că tu ai primit de la Domnul darul de a-i tămădui pe cei cuprinși de lanțurile cele amarnice ale dependențelor. Tu știi nemăsurat mai bine decât noi că toți cei care sunt legați prin patimi lucrează ei înșiși pentru propria moarte sufletească și trupească. Suntem cu totul neputincioși în a mai face ceva pentru unii ca aceștia, căci toate cele pe care deja le-am încercat au rămas aproape fără de roadă. Fiind apropiați nouă, am încercat în fel și chip a-i ajuta, însă toată truda și strădania noastră este parcă fără de nici un rost. De aceea, ne punem toată nădejdea în tine, știindu-te alesul lui Dumnezeu, și te rugăm din adâncul sufletului: săvârșește tu ceea ce omul pământesc nu poate săvârși și adu nădejdea și în viețile celor ce s-au oropsit pe ei înșiși prin relele obiceiuri. Miluiește-i, căci patima ce i-a cuprins mistuie sufletul lor cu focul cel întunecat al păcatului și al morții. Preschimbă și înnoiește sufletele lor, dăruiește-le liniște și statornicie, păzește-i și ferește-i de relele întâlniri și obiceiuri, adu lumina și pacea Evangheliei și a rugăciunii în viețile lor. Sfinte Părinte Efrem, primește suspinul nostru pentru toți aceștia, ca și ei să te dobândească pe tine statornic mijlocitor și ocrotitor în toate zilele și astfel să apuce pe calea cea bună ce duce spre Împărăția cea veșnică a Tatălui, a Fiului și a Sfântului Duh. Amin”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: rugaciune necazuri