x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Sanitas susține protestele salariaților din DSP-uri

Sanitas susține protestele salariaților din DSP-uri

de Redacția Jurnalul    |    16 Noi 2023   •   15:30
Sanitas susține protestele salariaților din DSP-uri

Federația Sanitas din România susține salariații din DSP-uri și personalul nemedical din unitățile sanitare care organizează proteste spontane în fața instituțiilor, nemulțumiți de salariile mici.

Federația Sanitas transmite, joi, că susține salariații din DSP-uri și personalul nemedical din unitățile sanitare care zilele acestea protestează în pichete spontane pentru a-și manifesta nemulțumirea față de deciziile parlamentarilor care au legiferat creșteri de venituri pentru o categorie restrânsă de salariați.

Potrivit Sanitas, deciziile legiuitorilor i-a nedreptăți grav pe eliminați din proiectul de lege votat marți.

„Organizația noastră a făcut propuneri pentru introducerea în lege a salariaților din DSP-uri și a personalului nemedical din unitățile sanitare încă din luna martie a acestui an, propuneri care fuseseră adoptate în Comisia pentru sănătate a Senatului României. Constatând nemulțumirea crescândă, pe bună dreptate, a membrilor noștri de sindicat nedreptățiți, Biroul Executiv al Federației, întrunit ieri (miercuri - n.r.) în regim de urgență, a hotărât solicitarea organizării în perioada imediat următoare de întâlniri atât la nivelul Ministerului Sănătății cât și la nivelul Guvernului României pentru identificarea de soluții sustenabile și echitabile pentru creșterea veniturilor categoriilor de personal menționate mai sus!”, spun reprezentanții SAnitas pe pagina de Facebook.

Sindicaliștii menționează că tergiversarea situației actuale poate conduce la blocarea sistemului sanitar în totalitate și mai mult decât atât, restricționarea accesului populației la serviciile de sănătate, ceea ce poate conduce „spre o uriașă revoltă socială care va fi greu de aplanat”.

„Atragem atenția că formele de manifestare neorganizate sunt un pericol real pentru societate și cerem imperios decidenților să identifice de urgență soluții pentru dezamorsarea conflictului”, mai spun reprezentanții Sanitas.

Angajații Direcțiilor de Sănătate Publică din țară au ieșit să protesteze, miercuri, în fața instituțiilor și au anunțat că astfel de manifestații vor avea loc zilnic, existând posibilitatea sistării întregii activități.

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.21/2023 pentru modificarea şi completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu impact în domeniul sănătăţii a fost adoptat de Camera Deputaților cu 203 voturi „pentru”, unul „împotrivă” și 55 de abțineri. Acesta vizează creșteri salariale pentru angajații CNAS.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: sanitas dsp protest