x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Turcan anunță că taloanele mov vor ajunge la persoanele care optează pentru pensia pe card începând din 15 martie

Turcan anunță că taloanele mov vor ajunge la persoanele care optează pentru pensia pe card începând din 15 martie

30 Mar 2021   •   12:41
Turcan anunță că taloanele mov vor ajunge la persoanele care optează pentru pensia pe card începând din 15 martie
Sursa foto: Lucian Alecu

Cupoanele de pensii pe care poștașii trebuie să le ducă acasă celor care au optat să-și primească pensia în contul bancar vor ajunge la destinatari începând din 15 martie, a anunțat, marți, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

„Din 15 martie am rezolvat o problemă plimbată de ani de zile: talonul mov ajunge la pensionarii care primesc pensiile prin cont bancar. Este vorba de acele cupoane de pensii pe care poştaşii trebuie să le ducă acasă celor care au optat să-şi primească drepturile prin bancă. Nu a fost o mare filosofie, ci doar o discuţie clară cu Poşta Română, care nu respecta de 15 ani o obligaţie contractuală: în baza unui contract existent şi a unei plăţi de aproape 5 milioane de lei să ducă, lunar, taloanele mov pe care trebuie să le primească cei 2,3 milioane de titulari", precizat Raluca Turcan.

Toți pensionarii trebuie să primească un talon de pensie, potrivit legislației în vigoare. Cei care primesc pensia la domiciliu, talonul este de culoare roșie, ca document de plată.

„Necunoaşterea prevederilor contractuale de către factorii poştali, perpetuată ani de zile, a fost rezolvată în doar câteva zile printr-un act adiţional semnat între Casa Naţională de Pensii Publice şi Compania Naţională Poşta Română la Convenţia-Cadru încheiată în anul 2003. Prin această Convenţie se stipulează clar că taloanele mov trebuie să fie distribuite la domiciliul pensionarilor de către factorii poştali, putând fi returnate Caselor de Pensii doar după 24 de luni de la data emiterii", se spune în comunicat.

Casa Națională de Pensii Publice a precizat, la începutul anului, că între 2 – 10% din taloanele mov, aproximativ 30.000 de taloane, nu erau distribuite la domiciliu, ci erau returnate caselor de pensii.

×