x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Vlad Pascu a consumat un opioid înainte de accidentul mortal de la 2 Mai. Ce este oxicodona?

Vlad Pascu a consumat un opioid înainte de accidentul mortal de la 2 Mai. Ce este oxicodona?

de Redacția Jurnalul    |    23 Aug 2023   •   11:15
Vlad Pascu a consumat un opioid înainte de accidentul mortal de la 2 Mai. Ce este oxicodona?
Sursa foto: antena3CNN

Vlad Pascu a consumat oxicodonă înainte de a provoca accidentul rutier de la 2 Mai, omorând doi tineri.

„Oxicodona este viața noastră. Noi nu suntem toxicomani...“, spune fata care este cu Vlad Pascu într-un clip apărut pe Reddit.

Imaginile au șocat opinia publică, după ce avocata lui Vlad Pascu a afirmat că acesta nu era consumator de droguri.

Totodată, după ce și-a dat cu stângul în dreptul, acum IJP Constanța recunoaște că tânărul de 19 ani a fost la poliție doar cu o oră înainte de accident întrucât în mașina sa se aflau droguri, însă a fost lăsat să plece.  Mai mult, deși era drogat și conducea, polițiștii nu l-au testat și nici nu l-au reținut. 

Oxicodona, un opioid 

Oxicodona, substanța care a ieșit în analizele de sânge ale acestuia, este un opioid foolosit în durerile moderate-severe care acționează asupra receptorilor opioidi din creier și măduva spinării pentru a reduce senzația de durere. Poate di utilizată pe termen scurt ori lung în cazul traumatismelor, artritei, cancerului, altor afecțiuni severe, scrie dcnews.ro.

Poate însă crea dependență deoarece provoacă euforie și relaxează. Medicamentul este prescris doar în cazuri grave și se administrează sub supraveghere medicală. Consumul necontrolat duce la supradozaj. 

Denumirile comerciale sunt Oxycontin, Percocet, Endocodil.

Efectele adverse sunt amețeli, dureri de cap, greață, somnolență, vărsături, scăderea apetitului, anxietate, nervozitate, depresie, dureri abdominale, tremor, diaree/constipație, itirații ale pielii dar și scăderea tensiunii arteriale, palpitații, probleme de respirație, comă, potrivit tuasaude.

×
Subiecte în articol: oxicodona 2 mai Vlad Pascu accident ucidere