x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social O tragedie care putea fi evitată. Vlad Pascu, protejat de familie și autorități până când a ucis doi tineri

O tragedie care putea fi evitată. Vlad Pascu, protejat de familie și autorități până când a ucis doi tineri

de Redacția Jurnalul    |    22 Aug 2023   •   12:00
O tragedie care putea fi evitată. Vlad Pascu, protejat de familie și autorități până când a ucis doi tineri
Sursa foto: facebook

Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a ucis doi tineri în localitatea 2 Mai, în timp ce conducea drogat, nu se afla la prima abatere.

Acesta a fost oprit de poliție înainte de producerea accidentului și lăsat să plece. Mai mult, nu este prima dată când autoritățile nu îl trage la răspundere pentru faptele sale.

Astfel că doi tineri, de 21 și 22 de ani au murit iar alte 6 persoane au scăpat cu viață. 

În ultimul an, acest băiat de bani gata, a fost implicat în mai multe scandaluri, fiind prins cu droguri, dar a scăpat. 

În noaptea accidentului, care s-a produs sâmbătă, la ora 21.00, a fost oprit în Constanța dar lăsat să plece deși actele mașinii nu erau în regulă, neavând nici polița obligatorie RCA,  iar el se afla sub influența substanțelor psihotrope. 

La ora 00.40 un șofer a sunat la 112 și a semnalat că tânărul conducea haotic și cu viteză între Vama Veche și 2 Mai. Două ore mai târziu a fost oprit iarăși de poliție și găsit cu droguri în mașină și  în buzunare. A fost dus la secție și testat pentru alcool. A  stat acolo circa o oră și jumătate dar a fost eliberat la ora 4.30 fără să fie sancționat în vreun fel. 

Desigur, oamenii legi spun că nu era drogat însă la ora 5,25 a omorât doi oameni. Șeful IPJ  Constanța susține că s-ar fi dus la un local din Vama Veche unde s-ar fi drogat, însă cu jumătate de oră înainte de accident a fost filmat la o benzinărie unde se vedea clar că era deja amețit, martorii spumând că nu știa de el.

În anul 2022 a fost prins cu droguri, i s-a întocmit dosar penal însă DIICOT a retras apoi toate acuzațiile pe motiv că drogurile găsite asupra acestuia erau în cantitate mică. Vlad Pascu nici nu s-a prezentat în instanță.

Familia Pascu are bani și relații

Familia băiatului are afaceri impobiliare, construind în zonele scumpe ale Capitalei, și legături cu clanurile de mafioți, cum sunt frații Cămătaru, dar și cu Adrian Videanu. 

Au apărut ca martori într-un dosar DIICOT unde un avocat s-a plâns că a fost înșelat și apoi terorizat de frații Cămătaru. Mai întâi împrumutase de la soții Pascu 75.000 de dolari cu dobândă de cămătari, 6% pe lună. Când nu a mai putut returna banii, familia Pascu a apelat la frații Cămătaru, care au preluat datoria, dându-i avocatului 110.000 de dolari cu dobândă mai mică, 4% pe lună, potrivit antena3CNN.

În dosar au fost doar martori dar s-a soldat cu condamnări. Apoi au fost în cercul unuia dintre cele mai mari scandaluri, defrișarea unei zone verzi din celebrul sat francez, Parcul Școala Herăstrău și Strada Cretei, un aranjament al grupării lui Adrian Videanu, primar general la acea vreme.

Soții Pascu urmau să ridice un hotel de 10 etaje pe acel teren, o afacere de zeci de milioane. O altă combinație în care mai apare familia Pascu, privește diverse tranzacții cu terenuri din satul francez și legături cu rețeaua Borcea-Săvulescu și Marin Gostin.

Vlad Pascu

 


 

 

 

 
×
Subiecte în articol: Vlad Pascu droguri accident 2 mai ucidere