x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea 47 de localități au rămas, luni, fără energie electrică din cauza condițiilor meteo

47 de localități au rămas, luni, fără energie electrică din cauza condițiilor meteo

de Redacția Jurnalul    |    04 Iun 2024   •   12:15
47 de localități au rămas, luni, fără energie electrică din cauza condițiilor meteo
Sursa foto: Alex Meta Unsplash.com

Pompierii au intervenit luni în 18 localități din nou județe și în București pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea. Ei au degajat zeci de copaci. 10 autoturisme au fost avariate, iar 47 de localități au rămas fără energie electrică. Au fost transmise 22 de mesaje Ro-Alert de vreme rea.

Luni, în contextul manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, pompierii militari au intervenit în 18 localități din nouă județe - Alba, Argeș, Brașov, caraș-Severin, Gorj, Harghita, Mehedinți, Mureș și Vâlcea, precum și în municipiul București pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea.

Din cauza precipitațiilor abundente, pompierii au acționat punctual în sprijinul populației pentru evacuarea apei din șapte beciuri și două curți.

Totodată, din cauza vântului puternic, salvatorii au intervenit pentru îndepărtarea elementelor de construcție desprinse de la acoperișurile a 49 de imobile, precum și pentru degajarea a 37 de copaci și cinci stâlpi prăbușiți. În urma acestor evenimente, 10 autoturisme au fost avariate.

„O situație deosebită s-a înregistrat în Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, acolo unde vântul puternic a desprins un panou publicitar și a accidentat un bărbat în vârstă de 69 de ani. Din fericire, persoana nu a suferit leziuni grave care să-i pună viața în pericol. În astfel de situații, când sunt înregistrate intensificări de scurtă durată ale vântului, evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare și a elementelor de construcție ce pot fi ușor dislocate și vă pot răni”, transmite IGSU.

Traficul feroviar a fost temporar blocat pe magistrala 300, între stațiile Beia/BV și Mureni/MS, din cauza apei și aluviunilor acumulate pe calea ferată.

De asemenea, au fost înregistrate avarii în alimentarea cu energie electrică în 47 de localități din județele Harghita și Vaslui. Echipele specializate au remediat situațiile în scurt timp, iar în prezent nu există întreruperi în alimentarea cu energie electrică.

Pe lângă aceste misiuni, în cursul zilei de luni, pentru informarea populației au fost transmise 35 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, dintre care 22 de mesaje au vizat producerea fenomenelor meteorologice periculoase, în județele Alba, Bacău, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Covasna, Hunedoara, Harghita, Ialomița, Mureș, Sibiu și Tulcea.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: energie electrica conditii meteo