x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă meteo imediată: Valul de căldură se extinde în România. Temperaturile vor atinge 39 de grade

Alertă meteo imediată: Valul de căldură se extinde în România. Temperaturile vor atinge 39 de grade

de Redacția Jurnalul    |    08 Iul 2024   •   09:46
Alertă meteo imediată: Valul de căldură se extinde în România. Temperaturile vor atinge 39 de grade

Valul de căldură se extinde în România, cu temperaturi de până la 39 de grade în sud. Luni, sub Cod galben de caniculă sunt 25 de județe, iar marți 29.

Luni, valul de căldură se va extinde și intensifica ușor în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și jumătatea de sud a Moldovei, unde va fi caniculă și disconfort termic ridicat.

Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Județele vizate sunt Bucureștiul și Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Olt.

Marți, valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală, local în Moldova și Maramureș, precum și în sud-vestul Transilvaniei, unde va fi caniculă și disconfort termic ridicat.

Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade și local 38...39 de grade în regiunile sudice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Numărul județelor vizate se extinde la 29: Satu Mare, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Alba, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara , Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Olt.

Valul de căldură va continua treptat să se extindă și să se intensifice în toată țara.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: canicula romania temperaturi extreme