x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă. Municipiul București și alte opt județe au fost afectate de vânt și averse torențiale

Alertă. Municipiul București și alte opt județe au fost afectate de vânt și averse torențiale

21 Mai 2020   •   09:25
Alertă. Municipiul București și alte opt județe au fost afectate de vânt și averse torențiale

Municipiul București și alte opt județe (Argeș, Caraș Severin, Dolj, Giurgiu, Gorj, Prahova, Teleorman și Vâlcea) au fost afectate de vânt și de aversele torențiale din ultimele 24 de ore, informează IGSU.

Pentru înlăturarea urmărilor generate de fenomenele meteorologice periculoase, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din 5 subsoluri și 14 curți.

Intervenția salvatorilor a fost necesară și pentru degajarea a 8 elemente de construcție și a 22 copaci, care au avariat 15 autoturisme parcate.

La acest moment, echipajele de pompieri acționează pentru înlăturarea a 3 copaci căzuți pe carosabil (2 în județul Gorj, 1 în județul Dolj).

Până joi seara, ora 23.00, rămâne valabilă informarea meteorologică emisă de Administrația Națională de Meteorologie care vizează instabilitate atmosferică accentuată în sudul, centrul și sud-estul țării, precum și în zonele montane. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp.

Sursa: Mediafax

×